25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTată şi fiu, câte 16 ani de puşcărie

Tată şi fiu, câte 16 ani de puşcărie

Doi bărbaţi din oraşul Dăbuleni, tată şi fiu, au fost condamnaţi la câte 16 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, fiind acuzaţi de procurori că au omorât în bătaie cu o bâtă şi o cazma un vecin.

Marin Gheorghişor, de 57 de ani, şi fiul său, Constantin Gheorghişor, de 25 de ani, au fost arestaţi pe 20 februarie anul acesta pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat, însă, pentru că bărbatul pe care l-au bătut a murit la spital, au fost trimişi în judecată pentru omor calificat.
Anchetatorii au stabilit că, pe 20 februarie, Ionel Maroga, de 53 de ani, din Dăbuleni, i-a surprins pe cei doi vecini ai săi în timp ce încercau să se urce pe un stâlp pentru a repara o defecţiune. Maroga le-a spus să sune la firma de cablu dacă au o problemă, motiv pentru care cei doi l-au luat la înjurături şi l-au ameninţat. În schimb, Maroga a doborât scara cu care Marin şi Constantin Gheorghişor încercau să se urce pe stâlp. După aceea, Constantin Gheorghişor a luat din curtea sa o bâtă din lemn şi a început să îl lovească pe Maroga, care a fugit în curtea casei sale ca să scape de agresori. A fost însă urmărit de cei doi, iar Marin Gheorghişor a pus mâna pe o cazma şi l-a lovit pe Moroga. În acel moment a apărut socrul lui Ionel Maroga, Meltian Tălăban, de 65 de ani, care a încercat să-şi scape ginerele, însă a fost lovit în cap cu cazmaua de către Marin Gheorghişor şi a căzut la pământ. Deşi era inconştient, bărbatul de 65 de ani a fost lovit în continuare de Marin şi Constantin Gheorghişor. Cei care au chemat poliţia şi o ambulanţă au fost vecinii, iar Meltian Tălăban a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova în comă. Medicii au stabilit că bărbatul suferise un traumatism cranio-facial grav şi mai multe fracturi la nivelul maxilarului. Victima nu a mai ieşit din comă şi peste câteva zile a decedat.
În aprilie, cei doi au fost trimişi în judecată pentru omor calificat, iar în mai au şi fost condamnaţi. Marin şi Constantin Gheorghişor şi-au recunoscut faptele pentru a căpăta o pedepsă mai mică şi au fost condamnaţi la câte 13 ani de puşcărie. În plus, instanţa a dispus ca ei să achite peste 230.000 de lei familiei lui Tălăban drept daune materiale şi morale.
Inculpaţii au făcut apel, iar săptămâna trecută, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să majoreze pedepsele date de Tribunalul Dolj. Astfel, Marin şi Constantin Gheorghişor au fost condamnaţi la câte 16 ani de puşcărie, iar instanţa a dispus ca ei să rămână în continuare în arest. Hotărârea Curţii de Apel Craiova nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS