5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞeful IPJ Gorj, cercetat disciplinar

Şeful IPJ Gorj, cercetat disciplinar

Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a finalizat controlul derulat la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, ca urmare a sesizărilor cuprinse în memoriul adresat ministrului Radu Stroe la data de 17 iunie 2013, se arată într-un comunicat al MAI. În urma prezentării concluziilor Corpului de control, ministrul Afacerilor Interne a dispus cercetarea prealabilă disciplinară a şefului IPJ Gorj, comisar şef Viorel Salvador Caragea. Cercetarea disciplinară va fi realizată de către Consiliul superior de disciplină al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în conformitate cu prevederile statutului polițistului, sancţiunea disciplinară urmând să se aplice numai după cercetarea prealabilă şi după consultarea consiliilor de disciplină.

Memoriul a fost depus de omul de afaceri motrean Mihai Râmescu, care a protestat intrând în greva foamei şi care îl acuză pe şeful IPJ Gorj de comiterea a numeroase abuzuri în ceea ce priveşte controalele efectuate la firmele sale.

Viorel Caragea a declarat că nu a primit încă nici o adresă referitoare la faptul că va fi cercetat disciplinar de IGPR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS