7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a urcat copiii în maşină şi i-a condus spre moarte

Şi-a urcat copiii în maşină şi i-a condus spre moarte

http://www.youtube.com/watch?v=Mvcq_a_lxXc

Un bărbat din comuna doljeană Leu şi cei doi copii ai săi, o fată de 13 ani şi un băieţel de cinci ani, şi-au pierdut viaţa ieri-dimineaţă, în urma unui accident violent, produs pe DN 6, între localităţile Coşoveni şi Leu. Din primele cercetări ale poliţiştilor de la Rutieră s-a stabilit că, bărbatul a vrut să-şi pună capăt zilelor şi a intrat intenţionat cu maşina într-un tir care circula regulamentar, luându-i şi pe cei doi copii ai săi cu el în mormânt.

Ieri, ora 9.45. Poliţiştii, pompierii şi Serviciul de Ambulanţă sunt anunţaţi că pe DN 6, între localităţile Coşoveni şi Leu, a avut loc un grav accident de circulaţie, soldat cu mai multe victime, din care cel puţin una a decedat pe loc.
Sperând că poate fi salvată măcar o viaţă, pompierii au trimis la locul accidentului un echipaj de descarcerare şi două ambulanţe SMURD, iar Serviciul de Ambulanţă Judeţean Dolj a intervenit cu două ambulanţe. Din păcate, accidentul de circulaţie în care au fost implicate un autoturism Opel Astra şi un tir a fost extrem de violent, iar medicii nu au reuşit să salveze nici măcar o viaţă. Andrei, un copil de cinci ani, a fost singurul care mai avea semne vitale. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă nu au reuşit să-l ţină în viaţă. Celelalte două victime, Cristian Nelu Roşu, de 38 de ani, şoferul Opelului, şi fiica sa, Alexandra, de 13 ani, au murit pe loc în urma impactului violent.

A intrat direct în tir

Poliţiştii Serviciului Rutier Dolj au trimis la locul accidentului mai multe echipaje, iar în urma primelor cercetări au stabilit că Opelul Astra a intrat pe contrasens şi a lovit în plin un tir care circula regulamentar.
Cristian Nelu Roşu, care conducea Opelul dinspre Leu către Craiova, a intrat pe contrasens şi a lovit în plin un tir condus regulamentar din sens opus de Marian Stan Ruţă, de 37 de ani, din comuna Sadova. În urma impactului, Opelul s-a făcut praf, iar şoferul şi fiica sa au murit pe loc. Andrei, fiul de cinci ani al lui Roşu, a mai trăit câteva minute după impact.
Poliţiştii de la Rutieră au încercat să stabiliească exact cum s-a produs accidentul de circulaţie şi, după primele cercetări şi din declaraţiile unor martori, au ajuns la o concluzie şocantă: Cristian Nelu Roşu a intrat intenţionat cu maşina în tir şi s-a sinucis. I-a ucis însă şi pe cei doi copii ai săi, cu care plecase cu câteva minute înainte din comuna Leu. În momentul în care accidentul a fost anunţat la numărul unic de urgenţă 112, tatăl lui Cristian Nelu Roşu tocmai ajunsese la Postul de Poliţie din comuna Leu, pentru a anunţa oamenii legii că fiul său a plecat cu maşina şi a susţinut că vrea să îşi pună capăt zilelor.
Se pare că bărbatul de 38 de ani s-a certat în ultimele zile cu soţia sa, care este plecată în Spania, iar ieri a decis să se sinucidă şi să-i ia în mormânt şi pe cei doi copii ai lor. Această ipoteză a fost susţinută şi de declaraţiile şoferului tirului, ale tatălui lui Cristian Nelu Roşu, dar şi de faptul că la locul accidentului nu au fost găsite urme de frânare ale autoturismului Opel.
Marian Stan Ruţă a explicat că a văzut cum Opelul a depăşit un autoturism, după care a continuat să meargă pe contrasens câteva sute de metri. „A depăşit cu mult timp înainte o maşină, după care nu a mai revenit pe banda lui şi a intrat direct în mine. Am pus frână şi am virat dreapta cât am putut, însă nu am mai avut ce să fac“, a precizat şoferul tirului.

„O tragedie care ne-a bulversat pe toţi“

Primarul din comuna Leu, Iulian Cristescu, a explicat că deja a început o anchetă socială pentru a ajuta familia Roşu ca să-şi înmormânteze copilul şi cei doi nepoţi. Se pare că, după ce s-a certat cu soţia sa la telefon miercuri seară şi ieridimineaţă, Cristian Nelu Roşu a spus clar că vrea să îşi pună capăt zilelor şi o să-i ia cu el şi pe cei doi copii. „Nu cunosc în detaliu situaţia familiei, însă, din câte am înţeles, băiatul i-ar fi cerut iertare tatălui său, după care s-a urcat în maşină şi a plecat cu cei doi copii. Ce s-a întâmplat apoi, este o tragedie care ne-a bulversat pe toţi. Fata, Alexandra, era elevă în clasa a VIII-a şi încheiase anul cu media 8.38, deci era un copil bun. Băieţelul era la grădiniţă. Noi am început deja să facem o anchetă socială, pentru că este nevoie de implicarea noastră, a autorităţilor locale, ca să îl sprijinim pe tatăl lui Cristian cu tot ce va fi nevoie“, a declarat edilul Iulian Cristescu.
Având în vedere declaraţia tatălui lui Cristian Roşu şi pentru că a mai fost identificat un martor care a susţinut că Cristian Nelu Roşu şi-a urcat copiii în maşină şi i-a ucis, cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. „Astăzi (ieri – n.r.) s-a înregistrat o cauză penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de omor deosebit de grav. În acest moment există indicii că şoferul, cu intenţie, şi-a urcat copiii în maşină şi a pătruns pe contrasens, unde a lovit tirul“, a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Circulaţie întreruptă pe DN 6

În urma accidentului de circulaţie, traficul pe DN 6 a fost întrerupt aproximativ două ore. Poliţiştii de la Rutieră au deviat circulaţia pe uliţele care trec prin spatele lizierei de pe marginea DN 6, însă numai o parte dintre şoferi au riscat să intre pe acele uliţe. Ceilalţi au aşteptat în coloană până când tirul şi Opelul au fost scoase în afara drumului.

Părerea specialistului

Claudia Măciucă, psiholog specialist în cadrul Serviciului Evaluare Complexă al DGFP Dolj, a precizat pentru GdS că, în acest caz, a fost vorba de un gest de răzbunare din partea bărbatului, iar cei doi copii au fost victime colaterale. „În general, cei care fac astfel de gesturi le fac din răzbunare. Acest bărbat a fost convins că soţia lui este interesată mai mult de copii decât de el, aşa că a hotărât să se răzbune, să o facă să sufere. Copiii au căzut victime colaterale, au fost folosiţi în scop de răzbunare. E clar că acest bărbat avea un dezechilibru de personalitate“, a explicat Claudia Măciucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS