7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Percheziţii la persoane care au vândut tutun fără documente

Olt: Percheziţii la persoane care au vândut tutun fără documente

Mai multe persoane de pe raza comunei Rotunda şi din municipiul Caracal, judeţul Olt, sunt suspectate că au comercializat, în perioada 2012-2013, prin intermediul internetului, cantităţi de tutun foi şi tutun mărunţit, tratat. Acestea cumpărau, tot prin intermediul anunţurilor publicate pe mai multe site-uri, tutun foi, pe care îl prelucrau cu ajutorul unor dispozitive de tocat artizanale, ulterior comercializându-l, prin intermediul unor anunţuri postate pe internet.
Produsul finit era livrat prin intermediul serviciilor de mesagerie, plata efectuându-se ramburs.
Urmare a celor 13 percheziţii domiciliare desfăşurate în această dimineaţă, pe raza comunei Rotunda şi a municipiului Caracal, judeţul Olt, a fost găsită şi ridicată, în vederea confiscării, cantitatea de 2.150 Kg tutun foi şi mărunţit, deţinut, în vederea comercializării, precum şi 8 dispozitive artizanale, de capacitate mare de producţie, cu ajutorul cărora tutunul foi era preparat (mărunţit, presat) şi mai multe dispozitive de tocat, cu capacitate mică de producţie.
De asemenea, au fost ridicate unităţi centrale de calculator şi un laptop, care erau folosite pentru publicarea de anunţuri pe internet, în vederea comercializării tutunului.
Totodată, au fost identificate şi ridicate, în vederea cercetărilor, sumele de bani încasate, respectiv peste 200.000 de lei, precum şi documente care atestă cantităţile de tutun comercializate.
La acţiune au participat peste 50 de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor şi din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor Caracal, poliţişti de ordine publică şi din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, toţi din Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sprijiniţi de efective ale Jandarmeriei Olt.
Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi a prejudiciului cauzat bugetului de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS