17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDr. Voinescu, un an de puşcărie

Dr. Voinescu, un an de puşcărie

Inspectorul DSP Dolj, dr. Marian Voinescu, acuzat luare de mită, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare printr-o hotărâre
a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cercetările în cazul dr. Marian Voinescu, inspector la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj – Serviciul Control în Sănătate Publică, au început în noiembrie, anul trecut, imediat după ce administratoarea unei societăţi comerciale s-a plâns ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj că, în urma unui control, Voinescu i-a cerut şpagă ca să nu o amendeze pentru neregulile descoperite. Cazul a fost preluat de procurorii DNA, care au stabilit că, în urma controlului cu pricina, inspectorul Voinescu a descoperit mai multe deficienţe în magazinul denunţătoarei. După control, Voinescu i-a explicat patroanei că, pentru deficienţele constatate, amenda este între 5.000 şi 10.000 de lei, însă poate „scăpa“ cu numai 3.000. „Când aceasta (administratoarea – n.r.) a precizat că se află în imposibilitatea de a face rost de o sumă atât de mare, inculpatul a pretins 1.000 de lei, cu precizarea că, dacă nu-i are nici pe aceştia, acceptă şi 500 de lei“, au menţionat procurorii DNA în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a inspectorului Marian Voinescu. Inspectorul DSP s-a înţeles cu femeia să vină a doua zi la Craiova, ca să rezolve problema amenzii, însă, între timp, aceasta a anunţat poliţiştii Anticorupţie. Pe 23 noiembrie, dr. Marian Voinescu a fost prins în flagrant chiar în sediul DSP Dolj, după ce băgase cei 500 de lei în buzunar, bani care fuseseră marcaţi de anchetatori. Ulterior, Voinescu a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, iar în ianuarie a şi fost condamnat. Inculpatul şi-a recunoscut fapta pentru a scăpa cu o pedeapsă mai uşoară şi a primit un an de închisoare cu executare. Atât procurorii, cât şi Voinescu au făcut apel împotriva hotărârii instanţei, iar la jumătatea lunii martie Curtea de Apel Craiova a respins apelurile.
După hotărârea Curţii de Apel Craiova, Marian Voinescu a făcut recurs, dosarul fiind înregistrat pe rolul Înaltei Curţi. La sfârşitul lunii aprilie, inculpatul şi-a retras însă recursul, hotărârea de condamnare devenind astfel definitivă. În prezent, Marian Voinescu este încarcerat în Penitenciarul Rahova şi urmează să fie transferat în Penitenciarul Craiova pentru a-şi ispăşi pedeapsa, din care se scad cele cinci luni petrecute în arest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS