7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnscrierea în învăţământul primar - aprobată de minister

Înscrierea în învăţământul primar – aprobată de minister

Metodologia de înscriere în învăţământul primar pentru 2013-2014 – care prevede, printre altele, menţinerea clasei pregătitoare în ciclul primar şi organizarea acesteia atât în şcoli, cât şi în grădiniţe – a fost aprobată, ieri, de ministrul Educaţiei şi publicată în Monitorul Oficial (MO).
„Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a aprobat, prin Ordin de Ministru, Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2013-2014″, se precizează într-un comunicat remis Mediafax de Ministerul Educaţiei.
Ordinul aprobat de Pricopie a fost publicat ulterior în Monitorul Oficial.
Conform metodologiei, clasa pregătitoare rămâne în învăţământul primar şi poate fi organizată atât în spaţiile şcolilor, cât şi în incinta grădiniţelor, înscrierile pentru anul şcolar 2013-2014 urmând să înceapă la 2 aprilie, după cum s-a precizat în calendarul propus de Ministerul Educaţiei.
Metodologia prevede că, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat şi pentru a permite părinţilor luarea unor decizii în cunoştinţă de cauză privitoare la opţiunea pentru o unitate de învăţământ sau alta, fiecare unitate de învăţământ va pune la dispoziţie şi informaţii referitoare la locul de desfăşurare a activităţii corespunzătoare clasei pregătitoare (în spaţiul şcolilor sau a grădiniţelor), la posibilitatea organizării programului „Şcoala după şcoală”, la organizarea şi dotarea spaţiului şcolar etc.
Ministerul Educaţiei a precizat anterior că nu sunt diferenţe între clasele pregătitoare organizate în şcoli şi cele din incinta grădiniţelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS