17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoftiţi la brazi olteneşti!

Poftiţi la brazi olteneşti!

Primii brazi au apărut în pieţele Craiovei. Sunt puţini şi au un preţ piperat, dar comercianţii sunt tentaţi să mai lase la preţ (mai puţin producătorii). Pieţele în care se găsesc acum pomi de Crăciun sunt Piaţa Centrală şi Piaţa Chiriac, dar urmează să apară şi în celelalte pieţe ale oraşului până la Sărbători.
Ieri, în Piaţa Centrală, preţul unui brad de cel mult 1,50 m era de 50 de lei, iar unul de 3 m se ridica la 300 de lei. Brazii sunt de provenienţă românească, lipsind, la această dată, cei aduşi de afară. Nici în acest an nu lipsesc de pe piaţă brazii în ghiveci.
La fel de puţini sunt şi cumpărătorii, cei mai mulţi doar se informează, fiind convinşi că preţul brazilor va mai scădea, cu cât vor apărea tot mai mulţi comercianţi pe piaţă sau cu cât se apropie Crăciunul. „Este devreme, dar am pus în casă ornamentele, podoabele specifice Sărbătorilor. Doar bradul mai lipsea. Azi l-am luat şi pe acesta. Ne dorim să ne bucurăm mai mult de aceste momente de sărbătoare. Preţul a fost 110, mi-au cerut iniţial 120, dar ne-am înţeles“, a spus unul dintre puţinii cumpărători, Teodor Donciu.
„Până în prezent, am înregistrat 15 solicitări din partea unor comercianţi pentru un loc în una din pieţele oraşului. Acum sunt foarte puţini pe piaţă, dar cei mai mulţi dintre agenţii comerciali abia acum îşi depun cererile. Noi suntem pregătiţi să le oferim astfel de spaţii în toate pieţele oraşului“, a precizat Cătălin Resceanu, directorul SC Pieţe şi Târguri SRL Craiova.

Producător de brazi din Dolj

Printre puţinii comercianţi de brazi din Piaţa Centrală a oraşului se găseşte şi un producător. Acesta deţine un fond privat chiar în judeţul Dolj, pe care plantează şi creşte brazi. „Brazii sunt plantaţi de noi, crescuţi, îngrijiţi. Avem fond forestier în comuna Ostroveni. Nu prea ai cum să laşi la preţ când pentru un brăduţ cam de 1,75 m aştepţi şapte ani. Preţurile noastre pornesc de la 75 de lei pentru un brad care trece de 1,50 m şi ajung la 150 lei pentru un brad de 3 m. Noi le oferim craiovenilor şi brazi cu rădăcină pe care îi pot pune într-un suport, după care îi plantează în propria grădină. Este prima dată când vin pe piaţa din Craiova“, a precizat Cornel, producător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS