12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBlocaţi de viscol

Blocaţi de viscol

Viscolul de ieri, care a măturat judeţul Dolj, a făcut aproape imposibilă circulaţia autoturismelor şi a camioanelor. Majoritatea drumurilor au fost blocate de zăpada adusă de vânt, iar şoferii prinşi în trafic au aşteptat ore întregi ca utilajele de deszăpezire să le poată croi drum. Atât de puternic a fost viscolul încât, după două minute de la trecerea utilajelor, zăpada acoperea din nou asfaltul. În disperare de cauză, autorităţile au apelat la armată pentru a scoate maşinile căzute în şanţuri şi tirurile răsturnate. „Peste tot sunt probleme. Drumurile sunt blocate pe anumite porţiuni. Nu plecaţi la drum. Nici cinci minute nu trec şi zăpada se pune la loc în urma utilajelor“, spunea ieri la prânz directorul Societăţii de Drumuri a Consiliului Judeţean Dolj, Gheorghe Mâciu. Mai multe ambulanţe au rămas blocate pe drum, dar în cele din urmă situaţia a fost rezolvată.
„Sunt blocaje sporadice. Situaţia este grea, dar sub control“, a declarat directorul Direcţiei de Drumuri şi Poduri Craiova, Adrian Lumezeanu. În timpul zilei, autorităţile au închis succesiv mai multe drumuri judeţene, iar, în jurul orei 17.00, poliţia a emis un comunicat de presă în care anunţa că accesul tuturor categoriilor de autovehicule a fost restricţionat pe următoarele sectoare de drum: DJ 604 Amărăştii de Sus – Celaru, DC 55 Piscu Vechi – Piscu Nou, DJ 604 B Daneţi – Mârşani, DJ 542 Zvorsca – Redea, DJ604 Amărăştii de Jos – Bucinişu, DC 35 Amărăştii de Sus – Dobroteşti, DJ 542 Amărăştii de Jos – Ocolna, DJ 561 I Radovan – Întorsura, DN 55 Tâmbureşti – Rojişte, DJ 552 A Bucovăţ – Vârvoru de Jos, DJ 561 Craiova – Segarcea, DJ 552 A Siliştea Crucii – Boureni, DJ 652 Pieleşti – Lăcriţa – Coşoveni, DJ 552 Sălcuţa – Vârtop, Cerăt – Segarcea, Padea – Valea Stanciului, Valea Stanciului – Gângiova, Drănic – Valea Stanciului, Segarcea – Calopăr, Giubega – Băileşti, Mârşani – Ghizdăveşti. De asemenea, circulaţia pe drumul Craiova – Calafat a fost interzisă maşinilor de tonaj greu. Din cauza prognozelor meteo nefavorabile, oficialii judeţului au recomandat şoferilor să nu plece la drum decât în situaţii de urgenţă.
Şi în judeţul Olt mai multe tronsoane de drum erau închise, ieri la prânz, din pricina viscolului.  Circulaţia a fost blocată între Studina – Corabia, Bucinișu – Obârșia, Scărișoara – Băbiciu, Redea – limită cu județul Dolj,  Redea – Rotunda – Bucinișu, Călinești – Radomirești-Crăciunei – Stoicănești, Dăneasa – Zănoaga, Drăgănești Olt – Stoicănești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS