7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătrân mort într-un incendiu

Bătrân mort într-un incendiu

Un bătrân, de 82 de ani, din Mehedinţi, imobilizat la pat, a murit carbonizat, în propria casă, după ce un incendiu mistuitor a pornit ieri din senin şi a cuprins toată locuinţa. Soţia bătrânului, bolnavă şi ea, nu a putut să intre prin flăcări să îl salveze. Acum femeia, de 80 de ani, a rămas singură şi sub cerul liber.
Pompierii din Mehedinţi s-au luptat mai bine de două ore să lichideze incendiul izbucnit la o casă din comuna Pădina Mare. Nu se ştie de unde a pornit totul, însă cel mai probabil bătrânii, care locuiau singuri, au încercat să facă focul în sobă pentru a se încălzi.
„Nu ştim nici noi de unde a început, am auzit-o doar pe tanti ţipând şi când am ieşit afară am văzut flăcările, ardea toată casă. Nu am putut să intrăm înăuntru să îl scoatem pe bătrân. Am sunat la pompieri şi am anunţat-o pe fata lor. El era bătrân şi era imobilizat la pat de mai mulţi ani. Locuiau şi se îngrijeau singuri“, a spus  o vecină.
Bătrâna era şi ea în casă când a pornit focul, dar a fost salvată în ultimul moment de vecini. Pentru bătrân însă, nici pompierii nu au mai putut să facă nimic.
„Nu ştiu de unde a pornit, că eram în casă, dar nu am văzut. A pornit aşa un foc mare de lângă sobă şi a început să ardă tot. Nu mai am nimic acum, am rămas singură şi săracă, mai bine muream şi eu!“, a spus bătrâna.
Pompierii au scos din locuinţă două butelii încărcate, care ar fi  putut în orice clipă să explodeze. Locuinţa s-a făcut scrum şi nu a mai putut fi salvat nimic.
„Am fost solicitaţi să intervenim pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Pădina Mare. La sosirea noastră, focul se manifesta cu putere la întreaga locuinţă. Din păcate, bătrânul care era în casă a decedat şi nu am mai putut face nimic pentru el. Focul a fost lichidat în două ore, am intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă. Cauza izbucnirii incendiului nu se cunoaşte încă“, a declarat Ion Călin, plutonier ajutant la ISU Drobeta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS