7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMicrobuz şcolar pus sub sechestru

Microbuz şcolar pus sub sechestru

Microbuzul şcolar din localitatea mehedinţeană Malovăţ a fost pus sub sechestru judiciar, din cauza unei datorii pe care primăria din localitate o are către o firmă de construcţii.
Primăria Malovăţ datorează unei firme de construcţii din Drobeta Turnu Severin circa 60.000 de lei pentru efectuarea unor lucrări la construcţia căminului cultural din localitate. Lucrările au fost executate de aproape patru ani, însă, din cauza unor litigii în instanţă între firma de construcţii şi primărie, lucrurile nu s-au clarificat. Acum, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, un executor judecătoresc a pus sechestru pe microbuzul şcolar.
Primarul comunei Malovăţ, George Băzăvan, consideră că executorul judecătoresc nu a procedat legal, întrucât microbuzul şcolar aparţine şcolii, nu primăriei.
„Avem o datorie pe care nu am onorat-o şi o hotărâre judecătorească de vreo doi ani. Am mai achitat din ea un miliard de lei vechi, dar mai avem vreo 600 de milioane de lei vechi. Neavând bani să achităm, ne-am trezit cu executorul la uşă. Ne gândim că zilele acestea, cu rectificarea de buget care se anunţă, vom fi şi noi pe lista celor care vor primi bani, ca să ne mai achităm şi noi din datorii. Aveam şi maşină la primărie, putea să pună poprire pe ea sau pe un cont, fiecare bănuţ care intra îl lua el, dar nu pe maşina şcolii. Asta e cu rea intenţie. Acum o să se ducă copiii pe jos la şcoală sau o să-i ia angajaţii primăriei şi o să-i ducă fiecare în cârcă la şcoală“, a declarat primarul comunei.
În comuna Malovăţ învaţă 273 de copii, din care 150 sunt aduşi cu microbuzul la şcoală din sate aflate la o distanţă de circa cinci-șapte kilometri depărtare.
NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS