5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrelungirea vacanţei, bucuria constructorilor

Prelungirea vacanţei, bucuria constructorilor

Prelungirea cu o săptămână a vacanţei elevilor i-a făcut pe constructori şi pe edili să răsufle uşuraţi pentru că mai au la dispoziţie timp pentru a finaliza lucrările de reparaţii şi igienizare începute în vară. În ciuda faptului că au avut destul timp la dispoziţie să îşi planifice lucrările, existau câteva localităţi din judeţ unde anul şcolar urma să debuteze cu schelele pe clădiri şi cu muncitorii în sălile de clasă, la trafalet. Săptămâna în plus acordată de guvern le oferă răgaz muncitorilor să efectueze şi ultimele reparaţii şi amenajări în şcoli, internate sau în sălile de sport. Muncitorii lucrau ieri de zor în căminul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu. Oamenii au declarat că prelungirea vacanţei le oferă posibilitatea de a efectua în timp util toate lucrările necesare la căminul la care a fost necesară extinderea spaţiilor de cazare ca urmare a numărului mare de cereri primite în acest an.

Au dat şi părinţii bani pentru reabilitare

Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu, a declarat că pentru extinderea spaţiilor de cazare au fost folosiţi bani din trei surse: sponsori, fonduri de la Primăria Târgu Jiu şi bani de la părinţii elevilor. Este vorba de contribuţia de 2% din impozitul anual pe venit şi de la Comitetul de părinţi. „Lucrările în cămin sunt executate în principiu cu fonduri de la primărie, dar aş vrea să fac o precizare, cam trei factori au contribuit la lucrările care s-au executat în această vară: este vorba de primărie, care a realizat partea de igienizare în şcoală şi toaleta de la parter, apoi Comitetul de Părinţi care a achiziţionat mobilierul pentru cămin şi lenjeria, apoi este vorba şi de resursele noastre proprii, care ne-au folosit la lucrări de întreţinere, realizate cu personalul nostru. Comitetul de părinţi a contribuit cu o sumă care depăşeşte 30.000 de lei, şcoala cu vreo 20.000 de lei, primăria, după estimările pe care le avem, s-ar ridica la aproape 70.000 de lei. O săptămână ne prinde foarte bine. Avem în plus anul acesta 25 de cereri pentru cazare şi vom pune la dispoziţie 26 de camere a câte cinci paturi, faţă de 21, câte erau până acum. Am reuşit să ne descurcăm şi să oferim şi locurile de cazare solicitate de elevi“, a afirmat Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu.

Reparaţii şi igienizări de 1,5 milioane de lei

În majoritatea unităţilor de învăţământ din Târgu Jiu se vor executa reparaţii şi igienizări până pe 17 septembrie. Primăria Târgu Jiu a alocat pentru acest lucru suma de 1,5 milioane de lei. Finanţarea este inferioară celei din anii trecuţi, având în vedere că o parte din lucrări au fost deja efectuate, în special în ceea ce priveşte problemele legate de utilităţi şi extinderi. „Cheltuielile de la bugetul local pentru perioada lucrărilor s-au ridicat la suma de peste 1,5 milioane de lei. În acest an, bugetul a fost mai redus. Sunt mici intervenţii care se fac acum şi o să ne încadrăm cu bine până pe 17 septembrie. Perioada aceasta ne poate oferi ocazia de a face şi ceea ce nu era în plan să executăm şi care se impunea“, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii, din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS