17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLovitură de stat ca în Africa

Lovitură de stat ca în Africa

Europarlamentarul doljean Marian Jean Marinescu a asemuit, vineri, situaţia actuală din România cu loviturile de stat de prin ţările africane. Marinescu a susţinut că modalitatea în care au fost schimbaţi primii trei oameni din stat nu indică altceva decât o ştergere cu buretele a tuturor reuşitelor democraţiei de după 1989.
„M-am întrebat zilele acestea de foarte multe ori: ce se întâmplă cu noi? Am fost în Piaţa Prefecturii în 22 decembrie 1989, am trecut în ultimii 22 de ani prin multe – mai bune, mai rele… Am trecut şi prin mineriade, la una dintre ele eram chiar prefect! Mi-a fost şi mai bine, mi-a fost şi mai rău. Am plătit şi dobânzi de 180% pe an, am făcut şi politică. Dar, încet-încet, aceste eforturi au dus către ceva: România a intrat în Uniunea Europeană, aducându-mi speranţa că ne îndreptăm către mai bine. Mă întreb acum: cum e posibil să distrugem în câteva zile ceea ce am realizat în 22 de ani – toţi, nu doar politicienii? Nu e cinstit să se întâmple aşa ceva, nu e corect pentru noi toţi ca în câteva zile să distrugi tot ce a construit un popor întreg în aceşti 22 de ani“, a spus Marian Jean Marinescu într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul PDL.

„Situaţia actuală este extrem de periculoasă“

Europarlamentarul consideră că situaţia din România a devenit deosebit de periculoasă pentru democraţie: „Am spus şi într-o intervenţie a mea din Parlamentul European: în România nu mai există dispută politică, este un atac împotriva a tot ce s-a construit în ultimii 22 de ani, în materie de stat de drept, justiţie, democraţie. Eu nu vreau să mă întorc înainte de 1989, vreau să trăiesc în 2012, la un nivel la care am ajuns cu mare greutate! Nu poţi să înlocuieşti în trei zile primii trei oameni de stat. Nu s-a întâmplat aşa ceva decât, poate, în Africa, după vreo lovitură armată. Nu se poate să pui mâna pe instituţii doar pentru că ştii că după aceea le foloseşti în punerea în aplicare a planului tău. Situaţia actuală este extrem de periculoasă, pentru că cei care au făcut ce-au făcut în ultimele zile nu se vor opri aici (…) La momentul când au avut loc schimbările în PSD, am crezut că vom avea un partener corect pe scena politică – un partid condus de Victor Ponta, un tânăr politician. Credeam că acesta va aduce o modernizare a României atunci când, în baza alternării la guvernare, acest partid urma să ajungă la putere. Însă, dânşii au ajuns la guvernare prin troc, prin negocieri. Acum îl vedem pe Victor Ponta ca prim-ministru şi vedem că nu este departe de metehnele statului totalitar, de metehnele lui Adrian Năstase“, a completat secretarul general al PDL Dolj, consilierul judeţean Ştefan Stoica.
În acest context, pedeliştii doljeni sunt decişi să-i convingă pe oameni să voteze „NU“ la referendum. „Vom face toate eforturile pentru a convinge oamenii să vină la vot şi să voteze împotriva demiterii preşedintelui României, să voteze împotriva haosului din România, împotriva atacurilor asupra instituţiilor statului, împotriva atacurilor asupra justiţiei, asupra statului de drept, asupra vieţii noastre până la urmă!“, a spus Marinescu.

Radu Berceanu a demisionat

Reprezentanţii PDL Dolj au anunţat că Radu Berceanu s-a retras de la conducerea filialei la începutul acestei săptămâni.
„Domnul Berceanu s-a retras de la conducerea filialei şi a anunţat luni, la Colegiul Director al partidului, că preşedinte interimar al organizaţiei de Dolj rămâne Marian Jean Marinescu, adică eu“, a explicat europarlamentarul. Berceanu n-a demisionat însă din partid şi nici n-a rămas simplu membru PDL.
„Domnul Berceanu a rămas în partid, asta vă garantez eu, şi nu este un simplu membru al PDL, ci, fiind senator, ocupă în mod automat o funcţie de vicepreşedinte“, a menţionat Marian Jean Marinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS