17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎn comuna Gogoşu nu se ştie încă cine este edil-șef

În comuna Gogoşu nu se ştie încă cine este edil-șef

Deşi alegerile s-au încheiat de mult, în comuna Gogoşu din judeţul Mehedinţi conflictele pentru fotoliul de primar încă sunt de actualitate

Candidatul Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Haneş, la Primăria Gogoșu nu s-a împăcat cu ideea că s-a clasat pe locul al doilea în cursa electorală. Dovadă stă protestul organizat chiar în faţa primăriei pe care a condus-o timp de 16 ani. Haneş împreună cu 40 de susţinători au solicitat repetarea alegerilor în comună. De cealaltă parte, simpatizanţii noului primar i-au strigat lui Haneş că nu-l mai doresc pentru că s-au săturat de el.
„În mod sigur îmi doresc repetarea alegerilor la Gogoşu pentru a demonstra corectitudinea şi legalitatea lor. Oamenii mă susţin pentru că ştiu că sunt de partea lor, iar faptul că am pierdut alegerile cu numai şase voturi mai puţin decât contracandidatul meu nu demonstrează decât că alegerile au fost fraudate. Nu voi avea linişte până ce nu vor fi reluate alegerile“, a declarat Gheorghe Haneş.
Protestul susţinătorilor lui Gheorghe Haneş s-a desfăşurat exact în ziua în care câştigătorul fotoliului de primar, Jean Rogoveanu, trebuia să fie învestit în funcţie.
Comuna Gogoşu a fost împânzită de jandarmi şi poliţişti, forţele de ordine fiind solicitate să intervină pentru calmarea spiritelor. Cei care l-au votat pe vechiul primar nu vor să fie conduşi de altcineva.
„Noi îl vrem înapoi pe domnul Haneş primar, pentru că el ne-a ajutat tot timpul, ne-a dat bani de lemne, noi nu vrem alt primar. De ce a pierdut, că noi toţi l-am ales?! Noi îl vrem pe Haneş!“, strigau oamenii.
Noul consiliu local nu a putut fi constituit din cauza faptului că nu a fost întrunit cvorumul necesar de două treimi. Cei care au lipsit au fost liberalii care spun că nu au ştiut de şedinţă. Ca urmare a acestui fapt, nici primarul ales nu a putut fi învestit în funcţie.
Conform legii, constituirea noului consiliu local se face la cel mult 20 de zile de la data desfăşurării alegerilor locale. Şedinţa este legal constituită dacă la ea participă cel puţin o treime din numărul aleşilor locali. Acest lucru nu s-a întâmplat şi la Gogoşu, deoarece consilierii PNL nu au luat parte la şedinţă pe motiv că nu ar fi fost anunţaţi.
„Deoarece nu s-a putut constitui cvorumul necesar, adică mai bine de jumătate din consilierii locali aleşi, şedinţa a fost amânată. Mi-am făcut datoria şi i-am înştiinţat pe toţi consilierii, inclusiv secretara, că, aşa cum spune legea, dacă trei şedinţe la rând nu se hotărăsc să se prezinte la şedinţă, consiliul local va fi dizolvat“, a declarat reprezentantul Prefecturii Mehedinţi.
Amânarea constituirii noului consiliu local al comunei Gogoşu împiedică adoptarea deciziilor ce privesc întreaga comunitate. Însă, interesele politice au fost şi de această dată mai importante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS