7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMii de olteni caută de lucru

Mii de olteni caută de lucru

Aproximativ 6.500 de olteni s-au prezentat vineri la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, pentru a prinde un job din cele 2.000 puse la dispoziţie de angajatori. 146 de persoane au fost angajate pe loc.

Peste 1.000 de craioveni s-au dus la Casa de Cultură a Studenţilor pentru cele 757 de locuri de muncă, 677 pentru persoane cu studii medii şi 80 pentru persoanele cu studii superioare, puse la dispoziţie de 46 dintre cei 274 de agenţi economici contactaţi. Au fost prezente inclusiv firmele de pe platforma Ford: Kirchhoff Automotive, Johnson Controls, Ford şi Cooper Standard. Kirchhoff caută operatori pentru roboţi industriali. „Avem 20 de locuri pentru operatori. Candidaţii trebuie să aibă minimum un an de experienţă în lucrul cu maşini cu comandă numerică şi să aibă studii tehnice. Nu sunt condiţii de vârstă“, a precizat Alina Cernea, manager HR la Kirchhoff. Johnson Controls avea şi ea disponibile 24 de locuri pentru posturi ca inginer de sistem, primitor distribuitor şi montator subansamble, în timp ce la Ford erau disponibile numai 75 de locuri pentru mecanici şi electromecanici. Alt furnizor Ford, International Automotive Components (IAC) Group, care şi-a deschis o fabrică în Balş, avea 59 de locuri pentru ingineri în prelucrarea sticlei, contabili, tehnicieni electromecanici, dispeceri, stivuitorişti şi operatori de roboţi industriali. Multe locuri au fost oferite de firmele de construcţii, cum ar fi Util Construct, Construct Invest Carpaţi, Recon, Atlas sau Domarcons. Alte firme cunoscute prezente la Bursă au fost Civitas PSG, Popeci Utilaj Greu (PUG), Complexul Energetic (CE) Craiova, Olas Prod, Bergman Grup şi Pan Group. La finalul evenimentului, peste 350 de persoane au fost selectate pentru angajare, iar 63 de persoane au fost angajate pe loc.

26 de şomeri angajaţi pe loc în Gorj

26 de şomeri, dintre care şapte cu studii superioare, au fost angajaţi pe loc. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, aproximativ 600 de persoane au venit la Bursă, iar 52 de angajatori au oferit peste 530 de locuri de muncă. Dintre acestea, 80 au fost pentru persoanele cu studii superioare. „Am avut prezenţi la bursă 52 de angajatori, care au pus la dispoziţia şomerilor 534 de locuri de muncă. Au fost angajaţi pe loc 26 de şomeri, dintre care şapte au studii superioare. La bursă au venit şi zece deţinuţi care nu mai au mult până când vor fi liberaţi. De asemenea, 350 de persoane au fost selectate pentru interviu“, a spus Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj.

38 de angajatori în Olt

În Olt, au fost prezenţi 38 de angajatori, 24 la Slatina şi 14 la Caracal, punând la dispoziţie 488 de locuri de muncă. La locaţiile amenajate la Casa de Cultură a Sindicatelor din Slatina şi la sediul agenţiei locale din Caracal s-au prezentat 1.873 de persoane, 765 fiind selectate în vederea ocupării locurilor de muncă vacante, iar 21 de persoane au fost încadrate la faţa locului.

Peste 3.000 de şomeri vâlceni prezenţi la Bursă

La Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor s-au prezentat 3.200 de persoane. 55 de societăţi comerciale au pus la dispoziţie 325 de locuri de muncă vacante la care s-au adăugat cele 50 de posturi disponibile în reţeaua EURES România. Au fost selectaţi 831 de şomeri şi 36 de persoane au fost angajate pe loc.
Au fost prezenţi şi reprezentanţii mai multor beneficiari de fonduri structurale derulate cu finanţare de la Uniunea Europeană, care au ca obiectiv creşterea gradului de ocupare în judeţul Vâlcea.
Au participat şi 680 de şomeri, din totalul de 1.111 persoane reprezentând grupul-ţintă al proiectului POSDRU „O şansă pentru fiecare-formare profesională şi ocupare“, implementat de AJOFM Vâlcea în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Primăria Drăgăşani şi Consiliul Local Suteşti.
Alte alternative ocupaţionale adresate şomerilor au venit din partea Centrului Militar Judeţean Vâlcea pentru cei care doresc să urmeze o carieră militară, dar şi de la compartimentul EURES din cadrul AJOFM, pentru cei interesaţi să lucreze în spaţiul Uniunii Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS