7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanţi de haşiş, la închisoare

Traficanţi de haşiş, la închisoare

Tribunalul Dolj a condamnat şase tineri craioveni, trimişi în judecată în 2011 pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc

Cercetările în acest dosar au început în mai 2011, când procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova au aflat că un anumit „Paranteză“ vinde haşiş în diverse cluburi din localitate. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că „Paranteză“ se numeşte Marius Călinescu, iar din interceptările telefonice au constatat că tânărul era „aprovizionat“ de un anume „Codiţă“, iar drogurile le depozita la „Mari“. Aceştia din urmă au fost identificaţi ca fiind Marian Boicea, respectiv Marius Condoiu. Ulterior, pentru a stabili modul de operare a grupului, procurorul a apelat la un investigator sub acoperire. Pe 24 mai, poliţistul a reuşit să cumpere de la Costin Dascălu 1,8 grame de haşiş, care era „bun rău de tot… aicea în Craiova se vinde ca pâinea caldă“, după cum îi făcea reclamă Dascălu. Acelaşi investigator a cumpărat, pe 30 mai, 3,76 grame de haşiş de la Dascălu şi 1,57 grame de la sora acestuia, Florentina.
Anchetatorii au stabilit în final că în fruntea grupului se afla Marian Boicea, care îi trimitea drogurile din Portugalia fratelui său, Ionel Boicea. Acesta primea coletele şi le transmitea lui Condoiu, care le oferea spre vânzare dealerului Marius Călinescu. Ca distribuitori erau folosiţi fraţii Costin şi Florentina Dascălu.
Ulterior, procurorii au organizat un flagrant, în urma căruia l-au prins pe Ionel Boicea în timp ce ridica un colet trimis de fratele său, în care au fost găsite aproape 500 de grame de haşiş.
În august 2011, cei şase au fost trimişi în judecată, iar joi Tribunalul Dolj i-a găsit vinovaţi şi i-a condamnat. Ionel Boicea a primit șase ani de închisoare, cu un an mai puţin decât fratele său. Călinescu şi Condoiu au fost condamnaţi la câte șase ani de închisoare, Costin Dascălu – la cinci ani, iar sora acestuia din urmă, la trei ani de închisoare cu suspendare.
Cei şase inculpaţi pot face apel împotriva hotărârii Tribunalului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS