7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArestată pentru trafic de droguri

Arestată pentru trafic de droguri

Doi nepoţi ai vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu, sunt cercetaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc

Procurorii DIICOT au comunicat sâmbătă că îi cercetează pe Ana Maria Persu, de 26 de ani, Dan Alexandru Persu, de 25 de ani, şi Bogdan Nicolae Mavrea, de 23 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc (canabis). Vineri, anchetatorii au efectuat două percheziţii domiciliare în Craiova şi în localitatea Măldăreşti, județul Vâlcea. În apartamentul Mariei Persu din Craiova, într-un dulap, anchetatorii au găsit aproximativ 500 de grame de canabis, droguri ce proveneau dintr-o cultură înfiinţată în judeţul Vâlcea şi care urma să fie vândute în Bănie. Din cercetările făcute până acum în acest caz, procurorii DIICOT au stabilit că tânăra îşi formase o reţea de clienţi, cărora le livra droguri de acasă, din apartamentul în care locuieşte. Canabisul era vândut la preţul de 25 de lei gramul.  După efectuarea percheziţiilor, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a Mariei Persu şi i-au obligat pe ceilalţi doi tineri să nu părăsească localitatea de domiciliu. Sâmbătă, anchetatorii au prezentat-o pe tânără în faţa judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea Mariei Persu pentru 29 de zile, de pe 18 februarie până pe 17 martie, inclusiv. În acelaşi timp, judecătorii au respins cererea de luare a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu făcută de inculpată. Ana Maria Persu a făcut recurs împotriva deciziei judecătorilor, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.
Dumitru Persu a declarat pentru Antena 3 că „nu este exclus să fie o rudă de-a mea. Cred că e fiica fratelui meu, dar nu am avut o relaţie apropiată, nu am ţinut legătura cu ei. În orice caz, îmi pare rău de acest eveniment care s-a produs în familia mea“.
Cercetările în acest dosar au fost făcute împreună cu ofiţerii antidrog din cadrul BCCO Craiova, iar suportul informativ a fost asigurat de către SRI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS