7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProbabilitate mică de viituri

Probabilitate mică de viituri

Ministerul Mediului apreciază că, până la sfârşitul lunii februarie, nu există o probabilitate semnificativă pentru producerea unor viituri cu risc major de inundaţii, informează reprezentanţii instituţiei.
Prognozele meteorologice pentru următoarele 15 zile arată temperaturi minime permanent negative şi temperaturi maxime uşor pozitive în timpul zilei, nefiind întrunite condiţiile termice pentru o topire bruscă şi masivă a zăpezii în perioada menţionată, spun cei de la Ministerul Mediului.
Potrivit sursei citate, datorită condiţiilor termice menţionate, precipitaţiile eventuale din intervalul analizat se vor produce preponderent sub formă de ninsoare, nefiind probabilă apariţia celui de-al doilea factor favorizant pentru topiri masive ale zăpezilor (ploi abundente şi întinse pe durata mai multor zile).
Starea hidrologică din ţară şi de pe Dunăre prezintă, în prezent, cote scăzute ale cursurilor de apă, precum şi importante capacităţi de stocare disponibile în lacurile de acumulare, situaţie care oferă premise favorabile pentru gestionarea unor debite mărite în urma topirii zăpezilor.
Ministerul Mediului solicită tuturor autorităţilor locale şi structurilor cu responsabilităţi operative în comandamentele locale pentru situaţii de urgenţă să valorifice aceste două săptămâni şi să înceapă operaţiunile prevăzute în planurile locale de apărare împotriva inundaţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS