7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExistă primării care returnează banii la stat

Există primării care returnează banii la stat

Mai bine de 10.000 de lei au fost returnaţi în conturile bugetului de stat, de către trei primării din judeţul Mehedinţi. Primăria Strehaia și Primăriile din Şimian şi Gogoşu au trimis banii pentru ajutorul de încălzire înapoi către stat, pe motiv că nu au avut timp să îi distribuie cetăţenilor şi nu puteau rămâne cu ei în casierie.
Mai mulţi cetăţeni din Şimian şi Strehaia s-au plâns, în schimb, în noiembrie, la Prefectura Mehedinţi că nu au bani de lemne şi că primarii refuză să îi ajute.
Edilii se scuză şi spun că au primit banii cu două zile înainte de Crăciun şi nu au avut timp suficient să îi distribuie la oameni.
Primăria Gogoşu, din cei 3.900 de lei solicitaţi, a returnat 3.100 de lei. De la Primăria Şimian au fost returnate fonduri în valoare de 6.000 de lei, iar de la Primăria Strehaia s-au întors 5.000 de lei.
Ce nu ştiu primarii este faptul că Agenţia de Prestaţii Sociale Mehedinţi va face verificări la toate primăriile şi acolo unde se va constata că subvenţiile pentru încălzirea locuinţelor cu combustibili solizi nu au fost distribuite vor fi aplicate amenzi usturătoare.
„Oamenii nu îşi pierd banii. La sfârşitul lunii ei vor fi primiţi cu întârziere de o lună, însă ce vrem noi să scoatem în evidenţă este faptul că în anii trecuţi au fost cazuri în care banii nu au fost distribuiţi din motive de comoditate, dar în luna februarie se vor face verificări la toate primăriile din judeţ, iar dacă se constată că vina aparţine asistentului social, contabilului sau primarului, aceştia riscă o amendă de până la 10.000 de lei“, a declarat Loredana Ţânţăreanu, director la Agenţia de Prestaţii Sociale Mehedinţi.
Ca să se scuze, primarii spun că oamenii nu au venit la primărie să îşi ridice banii şi s-au văzut nevoiţi să îi res-tituie la bugetul de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS