10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFiscul doljean aşteaptă „turnătorii“ bogaţilor

Fiscul doljean aşteaptă „turnătorii“ bogaţilor

Sesizările se pot depune în scris la registratura DGFP Dolj

Din 2012, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va lua la puricat marile averi. Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat recent că la departamentul care va controla marile averi au fost deja ocupate jumătate din cele 50 de posturi disponibile.
„Aceste persoane sunt într-o perioadă de pregătire profesională şi învăţare a procedurilor pe care va trebui să le aplice din a doua parte a lui 2012. Dacă vor fi informaţii punctuale, nu excludem să fie verificări înainte de acest termen“, a afirmat Blejnar. Directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj, Eugen Călinoiu, spune că ANAF va întocmi analizele de risc ce stabilesc categoriile sau grupurile de persoane care vor fi verificate pe baza fiscului local.
Călinoiu se aşteaptă ca instituţia pe care o conduce să primească sute de sesizări în acest sens.
„Cred că vor fi sesizări cu duiumul, iar noi va trebui să le dăm curs. Cine vrea să facă o sesizare o poate face la registratura unităţii, dar persoana respectivă trebuie să-şi declare identitatea, care va fi secret fiscal“, a spus Călinoiu.
Fiscul local realizase după primele 11 luni din 2011 circa 95% din ţinta de colectare a veniturilor pentru acest an, cu toate că mulți dintre marii contribuabili au migrat către ANAF.
„27 de mari contribuabili, printre care Popeci Utilaj Greu, Casa Noastră, Softronic sau Top Gel, au fost preluaţi de Direcţia Mari Contribuabili din cadrul ANAF. Cu toate acestea, ţinta de colectare a veniturilor a fost apropiată de cea din 2010, când aceşti agenţi economici contribuiau la fiscul local“, a explicat Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII