7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBrazii, între 20 şi 500 de lei

Brazii, între 20 şi 500 de lei

Preţul brazilor în pieţele craiovene este destul de piperat, ajungând până la 500 de lei

Craiovenii care vor să-şi aleagă pomul de Crăciun pot să opteze fie pentru un brad de câţiva metri, de import, fie pentru unul în ghivechi, dar autohton. Preţul unui brad adus dinstrăinătate variază între 100 şi 500 de lei. În schimb, preţul unuia autohton scade şi sub 100 de lei, ajungând până la 20 de lei. „Sunt brazi pentru toate buzunarele. Avem molid, brad argintiu şi normand. Cel din urmă este cel mai frumos, încărcat, înalt. Aşa ceva se cumpără pentru case mari, instituţii. Din păcate, vânzarea este slabă. Lumea vine, întreabă, rar cumpără. Dar mai este până la Crăciun şi mulţi lasă pe ultima sută de metri cumpărăturile“, a spus un comerciant din Piaţa Centrală. Brazii în ghiveci prezintă avantajul de a putea fi plantați ulterior în curţile celor care îi cumpără.
Cei mai mulţi comercianţi îşi expun marfa în Piaţa Centrală. „În această iarnă vând brazi de Crăciun în pieţele şi târgurile craiovene 25 de comercianţi. Aceştia se găsesc mai ales în Piaţa Centrală, mai puţin în pieţele din celelalte cartiere. Am observat că sunt oferte, dar cumpărătorii nu se îmbulzesc întrucât cele mai multe cumpărături se fac în săptămâna de dinaintea Crăciunului“, a precizat directorul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, Bogdan Apostol.

Nici bradul nu mai e ce-a fost

 Mai nou, există şi varianta bradului închiriat. Pomul de Crăciun îţi este livrat în funcţie de preferinţă, cu globuri, beteală şi instalaţie, contra cost. După Sărbătoarea Crăciunului scapi de el sunându-l pe furnizor să vină să-l ia. O precizare, bradul de închiriat este artificial. Ofertele sunt următoarele: un brad verde de 210 cm, cu podoabe, inclusiv serviciul de împodobire şi demontare – 890 de lei + TVA. Dacă bradul are 270 cm, acesta are inclus şi serviciul de împodobire şi demontare, costurile ajungând la 1.290 de lei + TVA. Pentru închirierea unui brad de 3 m cu podoabe cu tot, preţul ajunge la 1.590 de lei + TVA. Şi în cazul brazilor închiriaţi, preţurile diferă în funcție de mai multe aspecta: dacă bradul este verde sau alb, dacă este nins, dacă este împodobit şi livrat în regim de urgenţă. Aceste preţuri sunt valabile pentru orice interval de timp cuprins între 10 noiembrie şi 15 ianuarie. Cel puţin aşa arată ofertele unui site de profil din Capitală care primeşte solicitări din toată ţara. Mai mult, procurarea bradului de Crăciun, fie că este natural sau artificial, se poate face şi on-line.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII