20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTânărul lăsat să moară în stradă a fost lovit de un inginer

Tânărul lăsat să moară în stradă a fost lovit de un inginer

Şoferul care duminică seară a trecut cu maşina peste un tânăr de 24 de ani din comuna Şimian a fost reţinut de poliţişti. Presupusul vinovat este inginer la o firmă italiană ce se ocupă cu construcţia străzilor pe tronsonul Mehedinţi – Caraş-Severin şi a mers singur la poliţie după ce a văzut cazul prezentat pe canalele de ştiri. Bărbatul nu îşi asumă însă toată vina şi spune că nu a oprit pentru că nu şi-a dat seama că a lovit un om.
Tânărul de 24 de ani a fost lovit de un autoturism Logan de culoare roşie, înmatriculat în Cluj, iar după resturile din plastic găsite de poliţişti la faţa locului este aproape sigur că inginerul este autorul tragicului accident. „Conducătorul autoturismului despre care se presupune că este autorul evenimentului rutier din 4 decembrie este angajat la o societate comercială din Severin. El susţine că nu a văzut nici o persoană pe stradă în seara respectivă, ci doar a simţit că a trecut peste un obstacol, însă nu a dat importanţă prea mare până a doua zi, când a văzut maşina avariată şi a văzut cazul prezentat la televizor. Componentele găsite la faţa locului se pare că aparţin maşinii pe care bărbatul o conducea“, a declarat Gabriel Lică, comisar la Biroul Rutier IPJ Mehedinţi.
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, pentru a se stabili dacă în momentul accidentului se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Acesta susţine că nu şi-a dat seama că a călcat un om, dar maşina lui este avariată atât de puternic, încât ipoteza invocată de el nu este credibilă. Aşa că mai multe echipe de la Biroul Rutier şi criminalişti l-au dus la locul accidentului pentru reconstituire.
„Pentru elucidarea cauzelor morţii tânărului care a fost găsit întins pe carosabil, cu o rană la cap, am reconstituit evenimentul, după ce posibilul autor a fost identificat şi reţinut. În urma reconstituirii s-a stabilit că autoturismul Dacia Logan de culoare roşie a acroşat-o pe victimă. În continuare se fac şi alte cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor, întrucât suspectul susţine că nu l-a văzut pe tânăr“, a declarat Robert Coman, inspector la IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII