21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMii de pachete, pregătite pentru colindători

Mii de pachete, pregătite pentru colindători

Aproximativ 10.000 de pachete cu dulciuri, sucuri, fructe şi produse tradiţionale vor fi oferite cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă colindătorilor, copiilor şi vârstnicilor aflaţi în centrele de asistenţă socială din judeţ de Prefectura Gorj, Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Târgu Jiu
Primăria Târgu Jiu va oferi cel mai mare număr de daruri dintre cele trei instituţii publice, în acest sens fiind pregătite 4.500 de pachete pentru colindători. Fiecare pachet are o valoare de zece lei, produsele fiind cumpărate la preţ de producător. „Noi am pregătit, pentru Sărbătorile din acest an, 4.500 de pachete. Acestea conţin dulciuri, fructe, iar adulţii vor primi agende, pixuri, calendare de birou şi de perete. Cei care doresc să ne colinde se pot înscrie în continuare, dar trebuie să ştie că au la dispoziţie zece minute pentru program. Zilele în care-i aşteptăm pe colindători sunt cuprinse între 14-20 decembrie“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, Ramona Evulescu.
Consiliul Judeţean Gorj va acorda 3.500 de pachete, pentru această acţiune anuală a instituţiei alocându-se, din bugetul instituţiei prin hotărâre de consiliu, 150.000 de lei. Circa 2.000 de pachete cu dulciuri, fructe, sucuri şi produse tradiţionale vor fi acordate colindătorilor, iar restul de 1.500 de pachete vor ajunge la cei din centrele de copii şi persoane adulte aflate în subordinea CJ Gorj. „Colindătorii au început să se înscrie şi o pot face în continuare. Perioada de colindat am stabilit-o pentru 15, 16, 19 şi 20 decembrie“, a menţionat purtătorul de cuvânt al CJ Gorj, Adina Andriţoiu. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, Alina Iordăchescu, a declarat că instituţia va acorda în acest an 1.500 de pachete pentru colindătorii ce vor trece pragul instituţiei. Banii provin din donaţii de la diferiţi sponsori, instituţia neavând alocate fonduri pentru această acţiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS