7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-au pus bordurile, se aşteaptă licitaţia

S-au pus bordurile, se aşteaptă licitaţia

Lucrările de intervenţie pentru reabilitarea şi modernizarea străzii Fulger din Craiova au rămas în aer. Considerată o prioritate pentru municipalitate, reparaţia capitală a arterei de circulaţie din Craioviţa Veche nu va începe în următoarele săptămâni. Primăria aşteaptă acum finalizarea procedurilor de licitaţie, care se află încă „în termenul legal“. După ce aici s-au efectuat lucrări încă de la sfârşitul lunii trecute, înainte chiar de a se vota, în Consiliul Local, documentaţia de avizare a intervenţiilor. O mână de muncitori s-au chinuit vreo două săptămâni să monteze borduri pe o parte a străzii şi să o decoperteze. Apoi au abandonat lucrările, spre surprinderea localnicilor.  
„Nu ştim ce s-a întâmplat de nu se mai lucrează aici de o săptămână. Au pus bordurile, au mai luat din stratul de pietriş şi gata. Au lăsat totul baltă şi au plecat. Cică trebuia să se ducă la Sala Polivalentă să lucreze şi acolo. Problema este că şi noi am rămas în baltă. Când a plouat săptămâna trecută, toată strada era inundată, ba a mai intrat apa şi prin curţi. Dacă ştiau că lasă lucrurile aşa, mai bine nu se apucau. Ne bucuram că o să avem asfalt şi uitaţi cum arată acum strada! Nici înainte nu arăta mai bine, dar parcă mai rău ne-au încurcat. Când se mai apucă, pentru că vine iarna şi nu văd cum vor mai lucra atunci“, a spus Daniela Filciu, care locuieşte pe strada Fulger.

Au fost doar „reparaţii locale“

Varianta Primăriei Craiova este însă alta. Bordurile noi care s-au montat pe strada Fulger au reprezentat, de fapt, nişte reparaţii locale, „urmare a lucrărilor de canalizare şi alimentare cu apă“. „Până în prezent, pe stradă Fulger s-a intervenit în vederea realizării unor reparaţii locale, ca urmare a lucrărilor de canalizare şi alimentare cu apă realizate pe programul ISPA. Lucrarea de investiţie pe strada Fulger, respectiv proiect tehnic şi execuţie, se află în procedura de achiziţie, urmând ca în termenul legal să fie licitată“, este răspunsul oferit de municipalitate.
Pe strada Fulger se va devia circulaţia după ce vor începe lucrările de modernizare a străzii Brestei, acesta fiind şi motivul pentru care s-a şi făcut o rectificare bugetară pentru a exista banii necesari investiţiei. Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată la 4.569.160 de lei. Conform expertizei tehnice, strada Fulger prezintă degradări pe toată lungimea ei (1.460 de metri), nu permite o bună scurgere a apelor pluviale, nu are guri de scurgere, iar bordurile sunt deteriorate. La final, strada va trebui să aibă canalizare pluvială şi să fie asfaltată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII