14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătoare „supremă“, acuzată de DNA

Judecătoare „supremă“, acuzată de DNA

Procurorii DNA au efectuat joi seară percheziții la domiciliile a două judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), suspectate de aranjarea unor procese, anunță TVR Info. Avizul a fost luat în cursul serii de la CSM. Unul dintre magistrați este Gabriela Bârsan, președinta Secției contencios și soția judecătorului român la CEDO, Corneliu Bârsan. A doua judecătoare este Iuliana Pușoiu. Cele două sunt suspectate de luare de mită, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Faptele de luare de mită ar fi vizat excursii în Indonezia și mai multe cadouri „costisitoare“. Potrivit surselor citate, toate aceste bunuri ar fi fost primite de la un om de afaceri care ar fi avut mai multe dosare pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal și care dorea rezolvarea lor favorabilă. Perchezițiile au fost demarate după lăsarea întunericului, în jurul orei 20.00, și au avut loc la imobile situate pe bulevardul Magheru din București și în localitatea Snagov, potrivit Mediafax.
Unul dintre judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție care au dat mandate de interceptare în dosarul Bârsan a dezvăluit informația altui judecător care și-a anunțat colegii că le sunt ascultate telefoanele, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro. Potrivit acestora, judecătorul riscă să fie acuzat de favorizarea infractorului, dezvăluirea informațiilor referitoare la acordarea mandatelor de interceptare fiind interzisă de lege. Acest lucru reiese, culmea, tot din interceptările aflate la dosare, au precizat pentru HotNews.ro sursele citate.
Procurorii DNA au pus-o oficial sub acuzare pe judecătoarea Iuliana Pușoiu de la ÎCCJ pentru trafic de influență, transmit Agerpres și Mediafax. Și avocata Claudia Silinescu Gherbovan (fiica fostului adjunct al SIE, Tudor Silinescu) a fost pusă oficial sub acuzare pentru infracțiunea de cumpărare de influență. În dosar mai este implicată și judecătoarea Gabriela Bârsan, președinta Secției de contencios administrativ din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII