25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

Scurte ştirti

Şansă de angajare pentru absolvenţi
Absolvenţii care nu-şi vor continua studiile şi care sunt în căutarea unui loc de muncă vor avea şansa de a cunoaşte mai bine piaţa muncii din Dolj şi de a intra în contact cu angajatorii. „Vineri, 23 septembrie, între orele 9.00-13.00, va avea loc Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj cu sprijinul conducerii Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova“, a declarat Aurora Tiribeja, directorul executiv al AJOFM Dolj. Aceasta a explicat că evenimentul, care se va desfăşura la sediul Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova, are ca obiectiv principal creşterea gradului de ocupare atât pentru absolvenţi, cât şi pentru toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă.
• Andreea Horcone

Rata şomajului este în creştere în Dolj
De la o lună la alta, numărul doljenilor rămaşi fără loc de muncă este în continuă creştere. „În judeţul Dolj, la sfârşitul lunii august s-a înregistrat o rată a șomajului de 8,48%, corespunzătoare unui număr de 25.244 de şomeri, în creștere faţă de luna iulie, când rata şomajului a fost de 8,36%, corespunzătoare unui număr de 24.899 de şomeri“, a declarat Aurora Tiribeja, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. Aceasta a explicat că în luna august, din cei 5.048 de şomeri indemnizaţi, 65 erau absolvenţi.
• Andreea Horcone

Ajutoare pentru persoanele nevoiaşe din Bălești
400 de pachete cu alimente primite de la Uniunea Europeană au fost deja împărţite persoanelor nevoiaşe din comuna gorjeană Băleşti. Potrivit Cristinei Găvan, angajată a Primăriei Băleşti, alimentele de la UE vor ajunge anul acesta la 382 de pensionari, 114 şomeri, 144 de persoane cu handicap şi 73 de beneficiari ai Legii nr. 416. „Până acum, am primit şi am împărţit alimentele la 400 de persoane. Anul acesta nu au fost probleme, dar anul trecut am avut pe liste de două ori aceeaşi persoană. Aceasta era înscrisă şi la pensionari, şi la persoanele cu handicap. Sperăm să primim până în octombrie şi celelalte alimente pentru a le putea împărţi“, a spus Cristina Găvan. Peste 37.000 de gorjeni cu venituri reduse vor beneficia în acest an de ajutoare alimentare din partea UE. Fiecare va primi câte 15 kg de făină albă, 10 kg de mălai, 9 kg de orez, 2 kg de paste făinoase, 1,1 kg de biscuiţi şi 1,5 kg lapte praf. La Târgu Jiu vor primi aceste ajutoare peste 5.400 de persoane, la Motru – 1.598, la Plopşoru sunt 904 beneficiari, la Rovinari – 873 şi la Bâlteni sunt 795 de beneficiari.  
• Mihaela Floroiu

Nu mai este lapte praf
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj nu mai are lapte praf pentru bebeluşii din judeţ. De aproximativ două săptămâni, conducerea DSP aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să aloce fondurile necesare achiziţionării laptelui praf. „Laptele praf s-a terminat, l-am împărţit mămicilor, iar acum aşteptăm să ni se aloce banii necesari. Am solicitat la minister bani pentru achiziţionarea laptelui praf pentru următoarele cinci luni, astfel încât să ne ajungă şi în ianuarie. Încă nu am primit nimic. Necesarul lunar este de 700 de cutii“, a spus Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a DSP Gorj.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS