10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudenţii pot cere cazare până pe 16 septembrie

Studenţii pot cere cazare până pe 16 septembrie

Studenţii de la Universitatea din Craiova mai au la dispoziţie mai mult de o săptămână pentru a solicita cazare în cămin

Veşti bune pentru studenţii şi masteranzii din Universitatea din Craiova. Termenul de solicitare a locurilor de cazare în căminele studenţeşti s-a prelungit cu aproape o săptămână. „Studenţii care intenţionează să locuiască în cămin, în anul universitar 2011-2012, pot depune cerere de cazare până pe 16 septembrie. Iniţial, perioada de depunere a solicitărilor a fost 1-10 septembrie, dar s-a prelungit, astfel încât studenţii de anul I licenţă şi master să aibă posibilitatea să-şi finalizeze înscrierea“, a declarat Bogdan Alin Stoica, preşedintele Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti (COS) Craiova.

„Nu există pericolul să rămână fără loc de cazare“

Până în prezent, au fost depuse aproximativ 3.000 de cereri de cazare. „De la 1 septembrie şi până în prezent au fost depuse aproximativ 200 de cereri, care se adaugă la cele 2.800 depuse în prima sesiune de depunere“, a adăugat Bogdan Alin Stoica. Chiar şi aşa, studenţii care vor să se cazeze într-unul dintre căminele Universităţii din Craiova pentru anul universitar 2011-2012 nu au motive de îngrijorare. „Momentan, nu există pericolul să rămână fără loc de cazare nici unul dintre solicitanţi. Din experienţa anilor trecuţi, aproximativ 15% din cererile depuse sunt dubluri, unii studenţi depunând de mai multe ori cereri de cazare în cămin“, a spus Stoica. În plus, unii studenţi solicită loc în cămin ca să fie siguri că au unde să locuiască, dar îşi caută gazdă şi, dacă găsesc, renunţă la locurile din cămin. În plus, absolvenţii de liceu care au decis să-şi continue studiile la Universitatea din Craiova vor avea în acest an la dispoziţie cu aproximativ 28% mai puţine locuri faţă de anul trecut (6.647 de locuri pentru studii universitare de licenţă, din care 2.899 de locuri la buget, 2.728 la taxă şi 1.020 la ID/FR).

Cererile de cazare se depun la sediul COS

Persoanele interesate de un loc în cămin trebuie să depună o solicitare în acest sens la sediul COS (complexul Mecanică, căminul nr. 6, parter) în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 11.00-13.00. Cererea-tip, care se găseşte atât pe site-ul Convenţiei, cât şi la sediul său, se va depune personal. „Anul acesta, criteriile de departajare ţin cont atât de forma de învăţământ (buget sau taxă), cât şi de activităţile derulate în ONG-urile studenţeşti. La acestea se adaugă media. În cazul studenţilor de anul I, media va fi însă decisivă“, a spus Bogdan Alin Stoica.

Taxa de cazare s-a majorat cu zece lei

Pentru anul universitar 2011-2012, taxa de cazare a crescut cu zece lei. Studenţii care stau în camere cu patru-cinci locuri vor plăti 140 lei/persoană/lună, iar cei care stau în camere cu două paturi, 190 lei/persoană/lună. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS