7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj verifică neregulile de la spital

CJ Gorj verifică neregulile de la spital

Din ordinul lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, a fost constituită o comisie alcătuită din trei jurişti ai instituţiei care vor verifica neregulile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

Comisia de evaluare a activităţii Spitalului Judeţean din Târgu Jiu va îndeplini mai multe atribuţii şi va analiza raportul trimis de Ministerul Sănătăţii în cazul Ralucăi Tulic, de 17 ani, care a decedat fiind internată la Secţia ORL a spitalului, după ce i-a fost administrată o injecţie cu Ampicilină. De asemenea, comisia de jurişti va mai verifica modul de îndeplinire de către managerul general Gheorghe Neaţă a obligaţiilor stabilite prin contractul de management. „Acest contract vizează asigurarea condiţiilor corespunzătoare pentru realizarea unor acte medicale, implementarea protocoalelor de practică medicală la nivelul spitalului. De asemenea, vom verifica dacă s-a urmărit realizarea activităţilor de control al calităţii serviciilor medicale. Această activitate trebuia coordonată de directorul medical Pălivan“, a spus Costel Marcău, şeful Direcţiei Juridice a CJ Gorj.

Rezultate la sfârşitul săptămânii

Comisia va trebui ca la sfârşitul acestei săptămâni să îi prezinte lui Călinoiu (foto) un raport care va conţine rezultatele verificărilor efectuate, dar şi propuneri privind managementul unităţii medicale. „Se vor lua măsuri în deplin consens cu legea, noi facem verificări din punct de vedere organizatoric. Verificăm cum şi-a desfăşurat activitatea managerul spitalului, întreg comitetul director al unităţii. De lipsa aparaturii medicale performante este de vină slaba finanţare a sistemului medical. Nu sunt mulţumit de activitatea managerului de la spital, dar ca persoană juridică trebuie să mi se demonstreze că ce a făcut nu a fost bine, nu se pot lua deciziile aşa, imediat. Este nevoie de o analiză şi asta am cerut comisiei juridice să facă. La sfârşitul săptămânii voi avea rezultatele pe birou“, a declarat Ion Călinoiu, şeful CJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU