10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZeci de comercianţi la Festivalul Berii

Zeci de comercianţi la Festivalul Berii

Zeci de comercianţi au venit la Festivalul Berii de la Târgu Jiu şi şi-au instalat terasele pe insuliţa de lângă Parcul Central. Târgujienii sunt aşteptaţi să participe seară de seară la petrecerile organizate de primărie. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, comercianţii au ajuns cu întârziere anul acesta la manifestarea care se desfăşoară, începând de luni, pe insuliţa de pe Jiu.
Mulţi dintre aceştia au început să-şi amenajeze corturile ieri-dimineaţă, preferând ca zilele trecute să mai scoată un ban în plus la bâlciurile organizate de sărbătoarea Sfintei Maria. Potrivit Ramonei Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, municipalitatea percepe o taxă de opt lei pe zi fiecărui comerciant.

Bere, mici şi manele
 
Târgujienii sunt aşteptaţi până duminică la Festivalul Berii. Trupa VH2, Delia Matache şi Nik Kamarera vor concerta în încheierea evenimentului, pe 21 august. În ultimele două zile, organizatorii au programat spectacole de muzică populară şi concerte cu trupe celebre din ţară. Autorităţile locale spun că nu vor cheltui nici un ban cu acest festival, organizatorii lui fiind, ca şi în anii anteriori, doi sponsori: „Sunt zeci de comercianţi care au depus cereri şi toţi vor avea loc pe insuliţă. Organizăm totul acolo, pentru a evita aglomeraţia din zona centrală a oraşului şi poluarea fonică. Cine vrea să se distreze merge pe insuliţă“, a precizat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. Ordinea şi liniştea publică va fi asigurată de câteva zeci de poliţişti locali, care vor veghea să nu se întâmple evenimente neplăcute, mai ales că râul Jiu este aproape. Anul acesta, în zona insuliţei, mai mulţi târgujieni s-au sinucis aruncându-se în apă, iar la ediţiile trecute ale Festivalului Berii, din cauza consumului excesiv de alcool, câteva persoane au căzut în apă sau au încercat să facă baie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS