5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedicamente compensate, pe datorie

Medicamente compensate, pe datorie

Jumătate din farmacii mai eliberează în prezent medicamente compensate şi gratuite, cu toate că fondurile alocate sunt aproape terminate, au anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj.
„Creditele bugetare pentru acest an sunt de 94.121.570 de lei, plăţile efectuate până la 30.06.2011 fiind în sumă de 83.367.714 lei. Creditele de angajament pentru anul 2011 sunt de 92.663.570 de lei, consumul la 30 iunie 2011 fiind în sumă de 81.900.304 lei.
CAS Dolj achită obligaţiile de plată contractate în conformitate cu creditele bugetare alocate, precum şi în conformitate cu creditele deschise de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Pentru ca asiguraţii să poată beneficia de medicamente gratuite şi compensate fără întrerupere până la sfârşitul anului şi, în acelaşi timp, pentru respectarea obligaţiilor asumate prin contractele încheiate cu furnizorii de medicamente, Casa de Asigurări de Sănătate Dolj a solicitat suplimentarea bugetului, iar la rectificarea bugetară din luna august sperăm să primim aceste fonduri“, a declarat Daniela Gheorghe, purtătorul de cuvânt al CAS Dolj.

Se aşteaptă rectificarea

Cu alte cuvinte, CAS Dolj aproape a terminat fondurile alocate pe acest an pentru plata medicamentelor şi aşteaptă acum o rectificare bugetară pentru a putea să mai plătească din datoriile acumulate către farmacii. Între timp, farmaciile care mai reuşesc să reziste fără să fie plătite continuă să elibereze medicamente compensate şi gratuite în speranţa că îşi vor recupera banii mai devreme sau mai târziu. Lista cu aceste farmacii poate fi vizualizată pe site-ul www.casdj.ro, accesând „Farmacii“ şi apoi „Consum zilnic de medicamente gratuite – compensate – pensionari 700“.
În judeţul Dolj sunt 190 de farmacii, aflate în relaţie contractuală cu CAS Dolj, dintre care aproximativ jumătate mai eliberează medicamente gratuite şi compensate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII