7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpargere la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Spargere la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Şeful Serviciului administrativ din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Radu Mărgeloiu, a fost anunţat vineri dimineaţă, la ora 6.30, că i s-a spart biroul, îngrijitoarea, cea care a făcut descoperirea, găsind pe podea şi fecalele hoţilor, acoperite cu câteva fire de busuioc uscat. La o sumară inventariere a bunurilor din birou, Radu Mărgeloiu a observat că au dispărut computerul şi 15 telefoane mobile scoase din uz, dintre care doar trei ar mai putea fi folosite. A fost anunţată poliţia, au sosit anchetatorii, dar grija principală a celor care au birouri în zonă a fost să li se permită accesul îngrijitoarelor să strângă gunoiul şi să igienizeze spaţiul.
Modul de operare, spun angajaţii spitalului, este acelaşi ca la precedenta spargere, dată în spital în urmă cu trei luni, tot într-o zi de 13. „Uşile nu au fost forţate şi, foarte probabil, s-a pătruns pe fereastră. Şi de data aceasta s-a găsit sita de la fereastră tăiată, dar geamul n-a fost spart, ci doar a fost forţată rama, care a cedat. Femeia de serviciu a intrat cu cheia, n-a observat nimic neobişnuit. Uşa s-a deschis ca de obicei, adică nimic în neregulă până să intre în birou. De-abia când a vrut să se apuce de curăţenie a observat“, a declarat Radu Mărgeloiu.  

„Există şase chei de la acest birou, iar la fereastră de-abia ajungi cu mâna“

Primii care şi-au pus întrebări au fost reprezentanţii firmei de pază. Şeful Serviciului Judeţean de Pază, Emil Popa, aflat la faţa locului, a spus că i se pare destul de suspect ca hoţii să fi pătruns în încăpere pe fereastră. „Am fost acolo şi de-abia ajung cu mâna la fereastră. Nu cred că se putea intra foarte uşor fără o scară. În plus, farmacia de vizavi e deschisă nonstop. Întâmplător am auzit că există şase chei de la acest birou. Nu spun asta să scot oamenii mei din culpă, pentru că oricum vom face şi noi o anchetă internă, iar cei aflaţi în tura de noapte vor da explicaţii. După evenimentul din februarie, cei aflaţi la serviciu în acea noapte au plecat acasă, fără să conteste concedierea“, a spus Popa.

„Trebuie să apărem iar pe prima pagină în ziare…“

Managerul spitalului, al cărui birou s-a numărat printre cele zece „vizitate“ în februarie de hoţi, este convins că de data aceasta cazul va fi rezolvat repede de poliţişti. Am înţeles că s-au găsit amprente, aşa că trebuie să se termine repede. Asta e! Trebuie să apărem iar pe prima pagină în ziare, pe la televiziuni… Poţi să ştii cine e, la câtă lume umblă prin spital? Sunt şi din ăia cu capu’, şi din ăia cu picioru’, sunt şi tineri teribilişti care n-au bani să-şi cumpere etnobotanice… S-au învăţat la spital“, a fost declaraţia managerului Nicu Vladu.
La trei luni de la precedenta spargere, când zece birouri au fost „călcate“ de hoţi, dintre care două ale Direcţiei de Sănătate Publică Olt, poliţiştii încă cercetează cazul, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi distrugere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS