Numai 20% din laptele produs în România ajunge în fabrici pentru procesare, în condiţiile în care producţia anuală este de 4,4 miliarde de litri, a declarat Valeriu Steriu, fostul preşedinte al Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL). Din această cantitate, 993 de milioane de litri ajung la unităţi specializate, 1,2 miliarde de litri reprezintă vânzări directe pe piaţă, 1,7 miliarde de litri rămân pentru consum familial, iar 434 de milioane de litri reprezintă consum tehnologic, adică rămân la viţei. Statisticile spun că în România consumul de produse lactate este între 5 – 10 ori mai mic, ceea ce înseamnă un potenţial foarte mare.
• Bogdan Groşereanu
20% din lapte ajunge la ICIL
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei