19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii consiliaţi, primii adaptaţi pe piaţa muncii

Elevii consiliaţi, primii adaptaţi pe piaţa muncii

Începând din acest an, 1.100 de elevi din anii terminali din 60 de Colegii şi Grupuri Şcolare din Regiunile Sud-Vest Oltenia şi Sud-Muntenia sunt consiliaţi gratuit, prin proiectul „CONSEL – Consilierea elevilor pentru o tranziţie facilă de la şcoală la viaţa activă“, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Primele întâlniri au început în luna ianuarie, în fiecare judeţ al celor două Regiuni (Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Mehedinţi, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Teleorman), şi au urmărit selecţia elevilor pentru includerea în programul de orientare în carieră, care le permite să-şi identifice abilităţile în vederea alegerii opţiunii educaţionale şi/sau profesionale adaptată actualelor cerinţe macroeconomice“, a declarat managerul proiectului, prof. univ. dr. Ion Criveanu.
„Prin consilierea şcolară şi profesională acordată elevilor prin proiect urmărim consolidarea capacităţii decizionale şi asumarea alegerilor bazate pe autocunoaştere şi conştientizare a intereselor vocaţionale“, a precizat Andreea Mihaela Niţă, coordonator studiu. Aceasta a explicat că fiecărui elev îi va fi dat un test de identificare a intereselor vocaţionale şi îi va fi construit un plan de carieră, consilierii experţi oferindu-le un sprijin progresiv pentru ca ei să-şi cunoască resursele personale şi pe această bază să formuleze opţiuni raţionale asupra drumului lor în viaţă.
Programul de consiliere se derulează pe parcursul întregului an calendaristic şi este succedat şi de monitorizarea elevilor în a doua jumătate a anului pentru a măsura efectele intervenţiei. Detalii despre proiect găsiţi pe www.sclmmco.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS