7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţişti în instanţă

Poliţişti în instanţă

Curtea de Apel Craiova a judecat miercuri recursul formulat de agentul-şef adjunct Costel Caragea, ajutorul şefului de post din comuna doljeană Celaru, împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, instanţă care i-a respins o cerere de eliberare provizorie.
Poliţistul a fost trimis în judecată la începutul lunii noiembrie 2010, fiind acuzat că a cerut 500 de euro şi şase kilograme de brânză de la un bărbat pentru a-i da o soluţie favorabilă într-un dosar. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova i-au respins recursul, Caragea urmând să fie judecat în continuare în stare de arest.
Tot miercuri, Curtea de Apel Craiova a judecat apelul formulat de Ştefăniţă Cristian Nedelcu şi Cosmin Viorel Bălaşa, agenţi din cadrul Biroului Rutier, împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, care i-a condamnat la un an şi şase luni, respectiv un an de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.
Cei doi poliţişti au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau bani de la un investigator sub acoperire. Instanţa a dispus miercuri amânarea pentru 30 martie. Tribunalul Dolj judecă în prezent alte două dosare de luare de mită pe numele a doi poliţişti.
Este vorba de Florea Mirel de la Secţia 1 Poliţie Craiova, care ar fi luat o şpagă de 70 de lei de la un şofer, şi de agentul-şef Florian Stănescu, şeful Postului de Poliţie Gighera, acesta din urmă fiind acuzat că a cerut 400 de euro pentru a schimba în acte autorul unui accident.
În primul dosar, instanţa a stabilit termen pentru 7 martie, iar în al doilea – pentru 28 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII