12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStadion nou pentru juniorii Craiovei

Stadion nou pentru juniorii Craiovei

Consiliul Judeţean Dolj va construi în perioada următoare un stadion de fotbal pentru cele 11 echipe de juniori de la clubul sportiv judeţean. Baza sportivă va fi amplasată vizavi de Aeroportul Craiova, în spatele cartierului de blocuri ale aviatorilor. Suma aprobată de consilierii judeţeni pentru acest obiectiv este de 1,5 milioane de lei, aproximativ 400.000 de euro. Cu aceşti bani vor fi construite o tribună cu o sută de locuri şi două vestiare, unul pentru copii şi altul pentru arbitri.
„Stadionul va fi amplasat pe locul unde a existat cel al aviatorilor. Gazonul este în stare foarte bună, noi vom moderniza baza, astfel încât acolo să poată avea loc competiţii sportive. Nu ştiu dacă vom avea fonduri şi pentru nocturnă“, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj. Întrebat de ce consiliul nu investeşte în modernizarea stadionului Tineretului, rămas în paragină, Prioteasa a spus că acesta nu poate găzdui competiţii sportive.
„Am făcut o adresă către Federaţia Română de Fotbal pentru a ne spune dacă stadionul Tineretului poate fi omologat pentru competiţii. Ne-au răspuns că îi lipseşte infrastructura, că ne trebuie locuri de parcare. În plus, şi tribunele sunt vechi“, a mai spus Prioteasa.
Consiliul Judeţean Dolj a organizat acum câţiva ani un concurs de proiecte pentru construirea unui complex comercial pe terenul unde se află stadionul, dar ideea a fost abandonată. Pe de o parte, din cauza lipsei banilor, iar pe de alta din cauza presiunilor mediatice ale finanţatorului Ştiinţei, Adrian Mititelu.
„Este nevoie de foarte mulţi bani şi de un parteneriat public-privat. Şi nici nu am dorit să distrugem istoria echipei de fotbal Universitatea Craiova“, a completat şeful CJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS