19.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAccidente cu şoferi băuţi

Accidente cu şoferi băuţi

Poliţiştii de la Rutieră au înregistrat în ultimele zile, în judeţul Dolj, şapte accidente de circulaţie, cinci dintre ele fiind provocate de şoferi care s-au urcat băuţi la volan.

12 persoane au fost rănite grav sau uşor în cele şapte accidente rutiere produse în Ajunul Căciunului, dar şi de Crăciun în judeţul Dolj, în cinci evenimente fiind implicaţi şoferi care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
Potrivit poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, primul accident a fost înregistrat joi, în jurul orei 17.30, când Ionuţ Bărbulescu, de 40 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un BMW pe bulevardul Dacia din Craiova, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism Skoda, pe care l-a acroşat şi l-a proiectat într-o Dacie. În urma accidentului, nu a fost rănită nici o persoană, accidentul soldându-se numai cu pagube materiale. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că Bărbulescu nu are permis de conducere. În plus, acesta a părăsit locul accidentului şi a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit dosar penal.
Alt accident a avut loc în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.30, în localitatea Poiana Mare. Poliţiştii doljeni au stabilit că Adrian Bojan, de 23 de ani, din Smârdan – Dolj, în timp ce conducea o Mazda pe DN 55 A, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul direcţiei de mers şi a pătruns pe contrasens, unde a lovit o Dacie condusă regulamentar din sens opus de Daniel Vîrban, de 37 de ani, din Calafat.  
În urma accidentului, Adrian Bojan a fost rănit grav, iar un pasager din maşina condusă de el, Florin Arnăutu, de 19 ani, a fost rănit uşor, ca şi şoferul Daciei. Oamenii legii au stabilit că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care circula Bojan, dar şi pe fondul consumului de alcool. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Câteva ore mai târziu, pe DN 56 A, Florin Ignat, de 34 de ani, din Calafat, în timp ce conducea un Opel Corsa, a lovit în plin un autoturism staţionat în afara părţii carosabile. În urma accidentului, şoferul a fost rănit uşor, fiind transportat la Spitalul Municipal din Calafat, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, poliţiştii stabilind că avea o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat,

Accidente şi de Crăciun

În noaptea de vineri spre sâmbătă, alţi trei şoferi care s-au urcat băuţi la volan au fost implicaţi în accidente rutiere. Potrivit poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, sâmbătă noaptea, în jurul orei 2.00, Adrian Neaţă, de 27 de ani, din comuna Cioroiaşi, în timp ce conducea un Audi A4 pe DN 56, în comuna Perişor, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă periculoasă, a părăsind partea carosabilă şi a lovit un stâlp al reţelei de electricitate de pe marginea drumului. În urma impactului cu stâlpul, au fost răniţi uşor doi pasageri din Audi, Nicuşor Drăgarcea, de 24 de ani, şi Aurel Ruxandra, de 19 ani, ambii din comuna Perişor. Poliţiştii au stabilit că şoferul băuse înainte de a se urca la volan, aparatul etilotest indicând în cazul său o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În aceeaşi noapte, în jurul orei 00.30, în localitatea Valea lui Pătru, Florian Fecioru, de 30 de ani, din Filiaşi, în timp ce conducea o Dacia Logan, a pierdut direcţia de mers şi a intrat într-un şanţ de scurgere a apelor pluviale. În urma accidentului a fost rănit uşor atât şoferul, cât şi tatăl acestuia, Ionel Fecioru, de 58 de ani, pasager în Logan. Poliţiştii au constatat că şoferul era băut, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Un accident rutier provocat de un şofer băut a fost înregistrat şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, pe DJ 553A, în comuna Ciupercenii Noi. Poliţiştii doljeni au stabilit că Daniel Şerban, de 26 de ani, din localitate, conducând o Dacie a încercat să ocolească un atenuator de viteză, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă, oprindu-se într-un copac de pe marginea drumului. În urma accidentului, a fost rănit şoferul şi trei pasageri din autoturismul condus de acesta – Irina Puţintelu, de 21 de ani, Fănel Gavrilă, de 29 de ani, şi Mihaela Şerban, de 26 de ani. Şoferul a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii doljeni au mai precizat că pe numele şoferilor vinovaţi de producerea accidentelor au fost întocmite dosare penale pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII