10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRommel Voicu va fi examinat psihiatric

Rommel Voicu va fi examinat psihiatric

Rommel Voicu, tânărul care l-a înjunghiat mortal pe Andrei Goreci şi l-a rănit pe Cristian Manea, ambii elevi ai Liceului „Tudor Arghezi“ din Craiova, a fost transferat la Penitenciarul-Spital Jilava pentru a fi supus unei expertize psihiatrice.
Prin expertiza cerută de avocatul lui Voicu medicii vor stabili dacă acesta a avut discernământul faptelor sale atunci când i-a înjunghiat pe cei doi elevi.
Pe 7 octombrie, în jurul prânzului, în urma unei altercaţii izbucnite în apropierea Liceului „Tudor Arghezi“ din Craiova, Rommel Voicu, fost elev al aceluiaşi liceu, i-a înjunghiat cu un cuţit pe Andrei Goreci şi Cristian Manea, ambii elevi în clasa a XI-a. La faţa locului a ajuns o ambulanţă SMURD, iar medicii nu au mai reuşit să îl salveze pe Andrei, care primise două lovituri de cuţit în inimă. Manea a fost rănit la o mână şi în spate, însă leziunile au fost uşoare, tânărul având nevoie de câteva zile pentru vindecare, potrivit medicilor legişti.
A doua zi, Voicu a fost arestat preventiv, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de omor calificat.
Încă de când a fost audiat de procurori Rommel Voicu, avocatul acestuia a spus că va depune la dosar documente în baza cărora va fi cerută o expertiză medico-legală psihiatrică a clientului său. Se pare că documentele la care făcea referire avocatul privesc internarea lui Voicu în spital după o tentativă de suicid. Avocatul a depus documentele respective, iar săptămâna trecută Voicu a fost transferat din arestul IPJ Dolj la Penitenciarul-Spital Jilava, unde i se va face expertiza psihiatrică.
Procurorii doljeni au explicat că, în cazul în care se va constata că Rommel Voicu a avut discernământ sau l-a avut diminuat, va fi judecat pentru comiterea infracţiunii de omor calificat.
Dacă medicii legişti vor constata că nu a avut discernământul faptelor sale atunci când l-a înjunghiat pe Andrei Goreci, mandatul de arestare preventivă va fi revocat, iar Voicu va fi internat într-un spital de neuropsihiatrie de tipul celui din Jebel – Timiş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII