10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn investitor vrea să redeschidă Celrom

Un investitor vrea să redeschidă Celrom

Veşti bune pentru salariaţii combinatului Celrom. Prefectul Ion Mîţu s-a întâlnit de curând cu un investitor dispus să preia fosta fabrică de celuloză şi hârtie şi să repornească producţia. Investitorul, un om de afaceri din judeţul Gorj, a declarat că intenţionează, la început, să închirieze combinatul, deoarece este forma cea mai rapidă de a relua activitatea, urmând ca apoi să cumpere clădirile, terenul şi utilajele care au rămas în unitate. Materia primă pentru pornirea fabricii există, comenzi pentru desfacerea produselor sunt, urmează ca investitorul să achite datoriile la energie electrică şi gaze naturale şi să stabilească forma juridică de preluare, împreună cu lichidatorii judiciari.
Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, care a luat legătura cu investitorul şi i-a propus să preia combinatul, a declarat că sunt şanse mari ca discuţiile să se finalizeze favorabil şi foştii salariaţi ai fabricii să se întoarcă la lucru. „Am stabilit o nouă întâlnire cu investitorul pentru începutul săptămânii viitoare, întâlnire la care vor participa şi lichidatorii judiciari pentru a pune la punct toate detaliile legate de reluarea activităţii la Celrom. Vreau să dezmint speculaţiile apărute în legătură cu anumite interese legate de schimbarea obiectului de activitate al fabricii. În contractul care se va încheia va fi trecută o clauză specială care va interzice modificarea obiectului de activitate în următorii 25 de ani. Mi-a plăcut seriozitatea investitorului, care administrează un grup de firme cu peste 15.000 de angajaţi, şi sunt sigur că, până la sfârşitul anului, brandul Celrom va reintra pe piaţa produselor de celuloză şi hârtie“, a declarat prefectul judeţului Mehedinţi.
Foştii salariaţi ai fabricii, prezenţi la întâlnirea, abia aşteaptă să se întoarcă la lucru după aproape doi ani de când combinatul şi-a închis porţile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII