10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPurgatoriu la Direcţia Agricolă Gorj

Purgatoriu la Direcţia Agricolă Gorj

Majoritatea salariaţilor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj îşi fac bagajele şi se pregătesc să părăsească instituţia unde au activat chiar şi peste 20 de ani. Dintr-un total de 78 de posturi vor mai rămâne, începând cu luna septembrie, numai 29.

Organigrama Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj va suferi în perioada următoare modificări majore. În aceste zile are loc examenul pentru ocuparea posturilor care vor continua să existe în cadrul instituţiei şi după 1 septembrie. Potrivit conducerii DADR Gorj, din cele 78 de posturi, câte sunt în prezent, doar 29 se vor mai regăsi în noua organigramă. În aceste condiţii, reducerea de personal de la Direcţia Agricolă este una dintre cele mai mari realizate la vreo instituţie publică din judeţ, respectiv de aproape 70%. Mulţi dintre salariaţi lucrează de o viaţă în domeniul agriculturii şi au rate de achitat la bănci şi familii de întreţinut. Interesant este că la concursul pentru cele 29 de posturi s-au înscris şi prezentat tot atâtea persoane, însă, în urma examenului scris, trei candidaţi au fost respinşi. Astăzi este programată proba orală a examenului pentru ocuparea celor 29 de funcţii.

Direct şomeri  

Virgil Drăguşin, directorul economic al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj, a declarat că majoritatea colegilor săi vor pleca în şomaj. O parte dintre aceştia au reuşit să iasă la pensie, iar 15 posturi din cele 78 erau deja vacante: „Cred că suntem una dintre instituţiile publice unde se vor face cele mai multe disponibilizări ca procent. În urma concursului vor fi ocupate cele 29 de posturi, iar de restul angajaţilor ne vom despărţi. Ca urmare a procesului de restructurare a administraţiei publice, la nivelul Direcţiei pentru Agricultură a avut loc examenul scris pentru a selecta personalul care va rămâne. Au participat 29 de colegi care au concurat pentru diferite funcţii de execuţie. Trei au fost respinşi. După cum am constatat, unii dintre salariaţi nici nu s-au mai înscris la examen. Ei au renunţat în mod voluntar. Din cele 78 de posturi, erau vacantate 15 din cauză că s-a ieşit la pensie şi nu s-au mai putut face angajări. Totuşi, mulţi colegi trebuie să plece, din păcate. Vor beneficia de măsurile de protecţie socială, adică vor intra în şomaj“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS