7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgentul Surugiu rămâne în arest

Agentul Surugiu rămâne în arest

Tribunalul Dolj a hotărât, miercuri, să menţină starea de arest preventiv a agentului de poliţie Stelian Surugiu, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, după ce a accidentat mortal cu maşina o femeie de 51 de ani. Hotărârea judecătorilor de la Tribunalul Dolj poate fi atacată cu apel, care se judecă la Curtea de Apel Craiova.
Reamintim că, în seara de 29 martie, în timp ce conducea autoturismul personal pe DN 55A, agentul de poliţie Stelian Surugiu, ajutorul şefului de post din comuna doljeană Piscu Vechi, a accidentat-o mortal pe Victoria Mitran, de 51 de ani, care circula pe o bicicletă în aceeaşi direcţie de mers. Cercetările în acest caz au fost preluate de procurorii Parchetului General, care au stabilit că femeia a fost lovită de maşina condusă de poliţist în momentul în care acesta a virat la dreapta, fără să se asigure, în timp ce circula cu viteză excesivă (aproximativ 140 km/h). Procurorii au consemnat în rechizitoriu că, în momentul accidentului, poliţistul avea o îmbibaţie alcoolică între 1,20 şi 1,25 grame pe litru alcool pur în sânge (la câteva ore după accident etilotestul a indicat 0,53 mg/l alcool în aerul expirat), iar după ce a lovit femeia acesta şi-a continuat deplasarea, părăsind locul faptei.
Pe 30 aprilie, agentul Surugiu a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, dosarul ajungând la Tribunalul Dolj.
La termenul de pe 30 iunie, Tribunalul Dolj a hotărât menţinerea stării de arest a inculpatului Surugiu Stelian şi a fixat termen pentru verificarea şi legalitatea menţinerii stării de arest pentru 18 august.
Miercuri, judecătorii au decis din nou menţinerea stării de arest a inculpatului. Avocaţii agentului Surugiu pot face recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova, instanţă ce a respins până acum alte patru recursuri formulate de Surugiu, fie în cazul unor cereri de eliberare provizorie sub control judiciar, fie de menţinere a măsurii arestului preventiv. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII