7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMilitarul mort în accidentul de elicopter este doljean

Militarul mort în accidentul de elicopter este doljean

Militarul român decedat alături de alţi şase militari israelieni în accidentul de elicopter produs luni, în judeţul Braşov, este din comuna doljeană Poiana Mare.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), luni, în jurul orei 15.20, un elicopter israelian de transport tip CH-53, care participa la un exerciţiu comun aerian româno-israelian, a pierdut legătura radio cu centrul de raportare control. Potrivit procedurilor, imediat s-a pus în aplicare operaţiunea de căutare-salvare, iar în jurul orei 17.45, echipele de căutare-salvare au localizat din aer, în zona Fundata-Zărneşti, judeţul Braşov, epava elicopterului israelian. Din cauza terenului accidentat şi a condiţiilor meteo nefavorabile, operaţiunile de căutare-salvare a membrilor echipajului elicopterului militar au continuat şi luni noapte, la ele participând salvamontişti, jandarmi montani şi un detaşament de vânători de munte din Brigada 2 Vânători de Munte. După accident, MApN a anunţat că la bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni, dar şi unul român, căpitanul Ştefan-Claudiu Dragnea, de 31 de ani, încadrat la Statul Major al Forţelor Aeriene. Ofiţerul român era căsătorit şi a absolvit Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă“ în anul 2002. Tatăl militarului doljean a declarat pentru GdS că, până ieri după-amiază, familia a sperat că va fi găsit în viaţă, însă a fost anunţat că nu există supravieţuitori. „Azi (ieri – n.r.) am aflat că au fost găsiţi toţi şapte prinşi între fiarele elicopterului. Mi s-a spus că mâine-dimineaţă (astăzi – n.r.) vor începe operaţiunile de descarcerare pentru că a început ploaia şi nu au mai putut continua. Ce pot să spun? Băiatul este în armată de 17 ani. A început cu Liceul Militar şi a continuat până luni, când s-a întâmplat nenorocirea asta“, a spus Ion Dragnea, tatăl căpitanului Ştefan-Claudiu Dragnea. Soţia căpitanului, gravidă în cinci luni, a suferit un şoc la aflarea veştii, susţin rudele. Aceasta a fost consultată, medicii stabilind că sarcina este bine.
Ieri, Ministerul Apărării a anunţat că echipele de căutare-salvare nu au găsit supravieţuitori şi că „ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii celor şapte militari şi transmite condoleanţe familiilor îndoliate“.
Ministerul Apărării a mai anunţat că astăzi, la ora 8.00, în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii vor fi organizate ceremonii militare şi religioase, de comemorare a militarilor care şi-au pierdut viaţa în catastrofa aviatică din judeţul Braşov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII