7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComisar-şef condamnat la închisoare cu suspendare

Comisar-şef condamnat la închisoare cu suspendare

Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat, în sfârşit, la mai bine de trei ani de când comisarul-şef Dumitru Bucur, din cadrul IPJ Mehedinţi, a produs, în apropiere de localitatea Coloneşti, un accident de circulaţie soldat cu doi morţi şi opt persoane rănite. Poliţistul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu sus-pendare şi trebuie să plătească, împreună cu societatea de asigurări, aproximativ 700.000 de lei despăgubiri părţilor civile.

Accidentul în care a fost implicat comisarul-şef Dumitru Bucur, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi, s-a petrecut sâmbătă, 10 martie 2007, în jurul orei 14.00, la ieşirea din localitatea Coloneşti – Olt. Potrivit cercetărilor făcute la acea vreme de poliţiştii din cadrul IPJ Olt, comisarul-şef Dumitru Bucur, de 50 de ani, din Drobeta Turnu Severin, se deplasa către Piteşti la volanul unei Dacii Solenza, cu numărul de înmatriculare MH-09-LUM. La ieşirea din localitatea Coloneşti, pe o porţiune de drum unde depăşirea era interzisă, poliţistul s-a angajat în depăşirea unui Espero cu numărul de înmatriculare B-15-PRY, condus regulamentar de Vasile Florian Clonţ, de 32 de ani, din Bucureşti. Când se afla în depăşire, comisarul a observat că din faţă venea o maşină şi a încercat să reintre pe banda sa, însă a acroşat autoturismul Espero. Autoturismul condus de Clonţ a fost proiectat în faţa maşinii care circula din sens opus şi pe care a încercat să o evite Bucur, altă Dacie Solenza cu numărul AG-08-KTU. În urma impactului violent dintre cele două autoturisme, un pasager din Espero, Leonard Titel Catinca, de 31 de ani, din Gostavaţu, şi şoferul Solenzei înmatriculate în Argeş, Ionel Bică, de 38 de ani, din Coloneşti, au murit pe loc. Alte opt persoane, dintre care trei în stare gravă, au fost transportate la spital. Comisarul Bucur a scăpat cu câteva zgârieturi.
După accident, poliţistul a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că nu a consumat băuturi alcoolice.

Trei ani cu suspendare

Pentru că accidentul a fost provocat de un ofiţer de poliţie, cercetările în acest caz au fost făcute sub supravegherea procurorilor de la Parchetul Curţii de Apel Craiova.
După mai bine de un an şi jumătate de la comiterea accidentului, pe 29 octombrie 2008, ofiţerul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova, iar la începutul acestei luni judecătorii s-au pronunţat.
Potrivit soluţiei, care a fost făcută publică de Curtea de Apel Craiova, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă Dumitru Bucur a fost condamnat la trei ani de închisoare. Pentru vătămare din culpă a primit alte şase pedepse cu închisoare, două a câte doi ani, două de un an şi trei luni şi două de zece luni. Instanţa a contopit pedepsele aplicate, urmând ca inculpatul să o execute pe cea mai grea, cea de trei ani închisoare. De asemenea, judecătorii craioveni au dispus suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe durata unui termen de încercare de cinci ani.
În plus, Curtea de Apel Craiova a admis în parte acţiunile civile, obligând poliţistul mehedinţean să achite, împreună cu societatea de asigurări, despăgubiri părţilor civile în valoare totală de aproximativ 700.000 de lei. Sentinţa dată de Curtea de Apel Craiova poate fi atacată cu recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

IPJ Mehedinţi va comunica măsurile luate

Întrebaţi dacă Dumitru Bucur mai este angajat al IPJ Mehedinţi, ce măsuri au fost luate împotriva sa sau se vor lua după ce a fost condamnat, reprezentanţii Inspectoratului au explicat că răspunsurile la aceste întrebări vor fi date în termenul legal după ce redacţia GdS va formula o cerere în baza legii privind liberul acces la informaţii de interes public. Se pare că ofiţerul Dumitru Bucur a fost pus la dispoziţia şefului IPJ Mehedinţi odată cu începerea urmăririi penale în cazul său.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII