7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVis de copil: să poată auzi vocea bunicilor

Vis de copil: să poată auzi vocea bunicilor

Laura este un copil frumos de numai 6 ani, plin de vise şi speranţă în semenii săi cărora le solicită un ajutor financiar pentru a putea auzi vocea bunicilor săi, care, de câţiva ani, i-au devenit părinţi.

De la trei ani, Laura a fost abandonată de mama sa, care a considerat-o o povară. Copila era grav bolnavă, aşa că a lăsat-o în grija bunicilor, care, cu timpul, i-au devenit părinţi. O iubesc nespus şi au umblat cu ea prin mai multe spitale din ţară, încercând să îi găsească un leac. Banii celor doi bunici nu sunt suficienţi pentru tratamentul Laurei. Fetiţa nu poate merge, are mereu nevoie de ajutor şi de multe medicamente. Operaţii după operaţii, medicamente şi mult chin, la asta se rezumă copilăria Laurei. La şase ani şi jumătate, pe lângă faptul că nu poate merge singură, nici nu aude.
„A suferit de curând patru operaţii de întindere de ligamente. Sperăm să facă primii paşi. Am reuşit zilele acestea să mergem un pic. Nu mai avem bani să-i cumpărăm medicamentele de care are neapărată nevoie. În urmă cu opt luni am descoperit pastilele cu celule stem, care ne costă 500 de lei pe lună. Nu i-am mai dat de câteva săptămâni şi este foarte agitată. Însă, nu asta este problema cea mai mare“, a spus Elena Bărbuţ, bunica fetiţei.

Laura vrea să-şi audă bunicii

Copila are nevoie de un aparat cohlear pentru a putea auzi. Din păcate, aparatul costă zeci de mii de euro, bani de care cei doi bunici pensionari nu dispun.
„Are nevoie de un aparat cohlear pe care medicii din Iaşi îl vor implanta în creier şi va putea auzi. Intervenţia chirurgicală trebuie făcută până la vârsta de şapte ani, ca să aibă randament, altfel, ea nu va putea auzi niciodată. Nu avem bani să îi cumpărăm acest aparat, care costă peste 25.000 de euro. Pentru noi este o sumă uriaşă. Sperăm că ne va ajuta cineva“, a spus bunica Laurei. Aparatul de care fetiţa are nevoie costă 25.400 de euro, iar pentru a reuşi să îi strângă, bunicii şi-au deschis şi un cont bancar. Laura şi bunicii săi speră ca oamenii cu suflet să îi ajute.

Cont Bancar
RO95RNCBO149096458630001, deschis pe numele Ion Bărbuţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU