12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCanal înfundat la kilometrul zero

Canal înfundat la kilometrul zero

Pe strada Arieş, în centrul Craiovei, canalizarea refulează, împrăştiind un miros pestilenţial. Este vorba de vechile branşamente la canalizarea oraşului, care au deservit chioşcurile situate în piaţeta din această zonă şi care la începutul lunii mai au fost demolate de buldozerele primăriei.
Cum intenţia autorităţilor era de a lărgi zona destinată traficului rutier, aici fiind proiectat un pasaj, iar contractele celor care deţineau aceste spaţii au expirat, construcţiile au fost demolate. La plecare, proprietarii şi-au luat şi obiectele sanitare, lăsând la voia întâmplării instalaţiile de alimentare cu apă şi de canalizare. La scurt timp, a fost de ajuns ca o singură coloană să se înfunde pentru ca întregul canal să refuleze.
„După ce au demolat, canalizarea a rămas descoperită. A căzut, probabil, ceva în ea şi s-a înfundat. De aici se scurge în stradă. Curge şi pe strada Traian Demetrescu. Aici sunt o plăcintărie, o covrigărie, un restaurant, locuinţe, staţie de autobuz. Este un miros groaznic. La început curgea prin curtea mea. Am sunat la Apă şi mi-au spus să plătesc vidanja să vină, dar este pe domeniul public. De la primărie ne-au spus de o lună că vor veni, dar nu a călcat nimeni pe aici“, se plânge Ioana Staicu, locatară pe strada Traian Demetrescu.

Canalizare pe carosabil

Printre resturi de moloz, o gură de canal deschisă, chiar în marginea trotuarului, se revarsă lângă o tonetă de bilete. De aici, reziduurile curg în stradă şi se revarsă într-un canal situat la intersecţia străzilor Traian Demetrescu cu Fraţii Buzeşti.
„Nu se mai poate! La kilometrul zero al oraşului mizeria este în stradă. Miroase îngrozitor. Pe strada Traian Demetrescu sunt multe unităţi alimentare, locuinţe. Este un focar de infecţie. Trec zilnic mii de oameni prin această zonă. Trebuie făcut ceva. Nu depinde de noi“, a spus Vica Buşe, locuitor pe strada Traian Demetrescu.
Administraţia locală consideră că şi-a încheiat treaba după ce a demolat chioşcurile fără autorizaţie. Ce a rămas în urmă, deşi este domeniul public, nu mai interesează autorităţile.
„Chioşcurile de pe strada Arieş au fost demolate, având în vedere faptul că nu se mai puteau prelungi contractele. Conform hotărârii Consiliului Local nr. 121/2000, se interzice autorizarea de construcţii provizorii în zona centrală“, a precizat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
Iar Compania de Apă „Oltenia“ s-a trezit în ultimul ceas şi şi-a trimis oamenii să rezolve „prompt“ problema.
„Imediat ce am fost anunţaţi, am trimis pe strada Arieş o echipă de muncitori, să desfunde canalul, dacă se va dovedi că este aşa“, susţine reprezentantul CAO, Mihaela Chiriţescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII