11.4 C
Craiova
vineri, 1 noiembrie, 2024

Scurte ştiri

Burse pentru studenţii medicinişti de etnie romă
ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei şi Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi vor lansa joi, 6 mai, ora 11.00, la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova, programele de burse destinate studenţilor de etnie romă în domeniul medicinei şi farmaciei în România. Programul „Burse medicale pentru romi. Leadership în sănătate: o generaţie de profesionişti în domeniul sănătăţii“ este implementat în România de Institutul pentru o Societate Deschisă (OSI) şi Fondul de Educaţie pentru Romi (REF) împreună cu partenerii ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, Asociaţia Medicilor Rezidenţi, Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi şi Sastipen – Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate. 75 de burse de studiu în domeniul medicinei şi farmaciei sunt oferite studenţilor romi.  Iniţiativa se bucură în România de sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Romi, al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi al Ministerului Sănătăţii şi se desfăşoară sub auspiciile Decadei de Incluziune a Romilor 2005-2015.
Ana DĂNESCU

Târgujienii au petrecut 1 Mai în pădurea de la Drăgoieni
Sute de târgujieni s-au adunat în pădurea de la Drăgoieni, unde au petrecut, la iarbă verde, Ziua Internaţională a Muncii. Ca în fiecare an, în locaţia special amenajată de reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au venit numeroşi comercianţi de mici şi bere, haine şi alte produse. Nu au lipsit nici tarabele cu dulciuri şi cei care le-au oferit mai multe surprize copiilor. Cel mai căutat stand a fost cel al unor afacerişti din Mediaş, care au adus la Târgu Jiu 12 ponei frumoşi. Pentru cinci ture călare, fiecare copil a trebuit să achite cinci lei. Melodiile cântate de artiştii Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului“ i-au încântat pe cei prezenţi, care au încins hore în pădurea de la Drăgoieni.
Mihaela Floroiu

Curăţenie pe Jiu
Peste 100 de voluntari au curăţat vineri malul râului Jiu în dreptul comunei Podari, la iniţiativa Cargill România, în cadrul unui proiect de ecologizare derulat în mai multe etape. La acţiune au mai participat cadre didactice, elevi, preşcolari şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din comuna doljeană. Potrivit organizatorilor, au fost ridicate circa 30 de tone de gunoi de pe o suprafaţă de aproape 4.000 de metri pătraţi. „Ne-am adunat aici pentru a oferi locuitorilor din Podari mediul curat pe care îl merită“, a spus Octav Cristea, directorul de resurse umane al Cargill România. În cadrul proiectului, voluntarii Cargill România au participat la salubrizarea celei mai murdare zone a comunei Podari, calea ferată, de unde au fost adunate aproape 120 de tone de deşeuri.
Click News

Statul, dator vândut firmelor de construcţii
Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii informează că valoarea creanţelor pe care trebuie să i le plătească statul român este cuprinsă între 1,8 şi 2 miliarde de euro. Deoarece autorităţile nu dau semne că ar intenţiona să lichideze această datorie la un termen anume, ARACO se gândeşte să mute cazul la instanţă şi să rezolve problema cât mai repede posibil, chiar în a doua jumătate a anului, deoarece supravieţuirea unei părţi importante din cele 1.300 de firme de construcţii membre ARACO, dar şi a furnizorilor de materiale de construcţii, a subantreprenorilor în instalaţii, tâmplărie ş.a. depinde de banii pe care îi au de primit. „Soluţionarea litigiului pe cale juridică este ultima alternativă pe care ne-am dori-o deoarece procedurile sunt destul de complicate, iar pentru un asemenea demers avem nevoie de acordul tuturor membrilor asociaţiei“, precizează preşedintele ARACO, Laurenţiu Plosceanu.
Dan CODREA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII