12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalComuna Ponoarele a fost luată cu asalt la Sărbătoarea Liliacului

Comuna Ponoarele a fost luată cu asalt la Sărbătoarea Liliacului

Sărbătoarea Liliacului din comuna Ponoarele a devenit o tradiţie respectată cu sfinţenie de autorităţile locale şi judeţene. Pe scena amfiteatrului din pădurea de liliac au urcat ieri nume cunoscute ale muzicii populare mehedinţene, şi nu numai.
Autorităţile locale au hotărât să construiască o nouă scenă în amfiteatrul natural din pă­du­rea de liliac pentru ca fes­ti­vi­tă­ţile organizate cu această oca­zie să se desfăşoare în sigu­ran­ţă.
„La intrarea în pă­du­rea de liliac am amenajat cât mai frumos şi am curăţat întreaga zonă, pentru ca localitatea Ponoarele să-şi ­întâmpine oaspeţii aşa cum se cuvine. Sărbătoarea Liliacului este sim­bolul comunei noastre. Am fost nevoiţi să schimbăm sce­na pentru că era foarte mică şi veche“, a declarat primarul comunei Ponoarele, Georgică Pătraşcu.
De la Sărbătoarea Liliacului nu au lipsit nici autorităţile judeţene, nici reprezentanţii partidelor politice din Mehedinţi.
„Consiliul ju­de­ţean este coorganizator al Sărbătorii Liliacului de la Po­noa­re­le, iar eu mi-am ţinut promisiunea făcută faţă de mehedinţeni, şi anume aceea că până la debutul acestui eveniment se va finaliza re­a­bi­litarea porţiunii de drum dintre Baia de Aramă şi localitatea în care se vor desfăşura evenimentele de pe data de 1 şi 2 mai. Sărbătoarea de la Ponoarele reprezintă şi un mijloc de atragere a turiştilor şi pro­movare a zonei, dar şi de conservare a tradiţiilor fol­clo­ru­lui românesc“, a declarat preşedintele consiliului judeţean, Marius Bălu.
La Sărbătoarea Liliacului nu au lipsit, la fel ca în fiecare an, micii şi berea, care au fost de ajuns pentru cei peste 1.000 de mehedinţeni care au luat parte la distracţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU