7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDosare penale pentru doljenii înarmaţi ilegal

Dosare penale pentru doljenii înarmaţi ilegal

Cinci doljeni s-au ales cu dosare penale, după ce luni, în urma unor percheziţii organizate de poliţişti la domiciliile lor, au fost găsite arme de foc şi muniţie pe care nu le-au putut justifica.
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a comunicat că ofiţerii din cadrul Biroului Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase au organizat o acţiune pe linia respectării regimului armelor şi muniţiilor. Oamenii legii au efectuat şase percheziţii domiciliare în comunele Melineşti, Drănic, Giurgiţa, Cerăt şi Pleniţa, de la cinci persoane fiind ridicate cinci arme – o puşcă de vânătoare cu alice, calibrul 12 mm, două arme de tir cu glonţ, calibrul 5,6 mm, şi două arme cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm, precum şi 169 de cartuşe. Acasă la Gheorghe Gue, de 51 de ani, din Giurgiţa, au fost găsite o puşcă de vânătoare cu alice, calibrul 12 mm, şi un cartuş, la Ion Manea, de 54 de ani, din Drănic, o armă de tir cu glonţ marca UMC, calibrul 5,6 mm, şi 22 de cartuşe, la Constantin Radu, de 56 de ani, din Pleniţa, o armă de tir cu glonţ UMC, calibrul 5,6 mm, şi 146 de cartuşe. Alte două arme cu aer comprimat de calibrul 4,5 mm au fost găsite la domiciliul lui Dumitru Petrescu, de 62 de ani, din Melineşti, şi la Sorin Ştefan, de 31 de ani, din Cerăt.
Poliţiştii au stabilit că nici unul dintre bărbaţi nu avea permis pentru armele respective şi nu au putut justifica provenienţa lor. În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Conform unor date făcute publice de IGPR, în primele două luni ale acestui an, poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din întreaga ţară au efectuat 3.035 de controale la persoane fizice, fiind verificate modalităţile de păstrare şi folosire a armelor şi muniţiilor.
În urma acestor controale au fost constatate 689 de infracţiuni privind nerespectarea prevederilor legale referitoare la arme şi muniţii. Poliţiştii au confiscat 475 de arme (135 letale şi 340 neletale) şi 25.601 cartuşe de diferite tipuri şi calibre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII