10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSute de hectare, inundate în Oltenia

Sute de hectare, inundate în Oltenia

Creşterea debitului Dunării pe sectorul Baziaş, la intrarea în ţară, a afectat şi judeţul Olt. Debitul Dunării a depăşit cota de atenţie şi a inundat hectare întregi de păşune în localităţile Corabia şi Gârcov.
„Din informaţiile primite de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Olt şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Corabia şi Gârcov au fost inundate 30 de hectare de păşune în localitatea Corabia, şi 145 de hectare de păşune la Gârcov. Mai sunt afecate de creşterea nivelului Dunării şi două podeţe de pe raza localităţii Gârcov“, a explicat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Situaţia este monitorizată permanent de reprezentanţii Serviciului de Gospodărire a Apelor Olt şi cei ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă Corabia şi Gârcov. În cele două localităţi au mai fost inundaţii şi în urmă cu două săptămâni, când cota de atenţie a fost depăşită cu aproape 30 de metri. Şi în judeţul Mehedinţi, o suprafaţă de circa  300 de hectare de terenuri agricole, păşune şi lizieră de pădure situată în aval de barajul Porţile de Fier II, pe teritoriul localităţilor Gruia, Salcia şi Cozia, a fost inundată ieri de apele Dunării.

Cod portocaliu

Sectorul Gruia-Zimnicea al Dunării, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, se află, de ieri-dimineaţă, sub cod portocaliu de inundaţii, potrivit unei avertizări hidrologice emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).
Tot INHGA a anunţat că se menţine codul galben pe Dunăre la Cernavodă (judeţul Constanţa) şi Isaccea (judeţul Tulcea), iar de azi, ora 6.00, acesta se instituie şi pe sectorul Giurgiu-Brăila (judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ilfov, Constanţa, Brăila) şi la Tulcea. Avertizările, actualizate de hidrologi pentru sectorul aval de Porţile de Fier, sunt valabile până pe 6 martie, ora 6.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII