12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFlagrant cu droguri în benzinărie

Flagrant cu droguri în benzinărie

Doi bărbaţi, unul din Craiova şi altul din comuna Cetate, au fost prinşi în flagrant de ofiţerii antidrog din cadrul BCCO, miercuri, după ce „reuşiseră“ să vândă aproximativ 300 de grame de canabis unui poliţist sub acoperire.

În baza unor informaţii oferite de SRI – Secţia Judeţeană Dolj, poliţiştii Serviciului Antidrog, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT, au organizat, marţi noapte, o acţiune de prindere în flagrant în Târgu Jiu, scopul fiind reţinerea a două persoane care încercau să vândă 320 de grame de canabis. Flagrantul a fost făcut la benzinăria MOL de pe strada Victoriei din Târgu Jiu, în urma acestuia fiind prinşi Mihai Scărlătescu, de 30 de ani, din Craiova, şi Cornel Diamandi, de 44 de ani, din comuna doljeană Cetate, imediat după ce vânduseră 320 de grame de canabis cu 4.000 de lei unui… investigator sub acoperire.
Potrivit procurorilor DIICOT, din cercetările efectuate s-a stabilit că ambii făceau parte dintr-un grup infracţional organizat, care se ocupa cu traficul de droguri de risc pe relaţia Grecia-România.

Au fost supravegheaţi tot timpul

Oamenii legii au stabilit că drogurile (canabisul) au fost cumpărate din Grecia şi introduse în ţară de Diamandi, urmând să fie vândute pe piaţa stupefiantelor din Oltenia. Cei doi nu au reuşit însă să le vândă, pentru că pe fir au intrat ofiţerii antidrog din cadrul BCCO Craiova. Din convorbirile telefonice ale celor doi bărbaţi, care erau interceptate, s-a stabilit că marţi Scărlătescu şi-a sunat cumpărătorul, un ofiţer sub acoperire, şi i-a comunicat că marfa a juns în ţară. I-a propus să se întâlnească într-o benzinărie din Târgu Jiu pentru a încheia afacerea.
Din aceleaşi convorbiri telefonice, oamenii legii au mai aflat că Scărlătescu era supărat pe Diamandi, pentru că acesta adusese o cantitate mult mai mică de droguri decât se înţeleseseră iniţial. În aceeaşi zi, în jurul orei 23.00, Scărlătescu şi Diamandi s-au întâlnit cu cumpărătorul în benzinăria MOL, i-au dat marfa şi au primit în schimb 4.000 de lei în opt bancnote marcate de 500 de lei. După ce cumpărătorul a ieşit din benzinărie, au dat buzna poliţiştii, care i-au reţinut pe cei doi. Asupra lui Diamandi au fost găsite şapte dintre cele opt bancnote, iar una la Scărlătescu.
Drogurile au fost analizate miercuri de Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor Bucureşti, stabilindu-se că era vorba de 276 de grame de resturi vegetale de canabis. Ofiţerii antidrog au mai precizat că în acest caz cercetările vor fi continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupului infracţional organizat.

Arestaţi pentru 29 de zile

În baza probelor strânse, procurorul a emis ordonanţe de reţinere împotriva celor doi bărbaţi, iar joi au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.
Magistraţii au emis pe numele lui Scărlătescu şi Diamandi mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, în sarcina celor doi fiind reţinute infracţiunile de introducere în ţară de droguri de risc, respectiv trafic de droguri de risc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII