9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSchool after school pentru elevii din Mofleni

School after school pentru elevii din Mofleni

Cinci cadre didactice din judeţul Dolj s-au implicat alături de Fundaţia „Terre des hommes“ Lausanne să ofere o şansă copiilor ajunşi la şcoală, dar care nu ştiu să scrie sau să citească. Proiectul intitulat „Tact-România“ reprezintă faza-pilot a unui efort pe care fundaţia îl face pentru a reduce incidenţa unora dintre cei mai importanţi factori de risc privind traficul şi exploatarea copiilor din judeţul Dolj şi se desfăşoară în comunele Cerăt, Sadova, Sălcuţa, Vârtop, Băileşti şi în cartierul Mofleni, din Craiova. De această şansă la învăţare se bucură, în cartierul Mofleni, 13 elevi din clasele a II-a şi a III-a, care nu ştiu până la această vârstă să scrie sau să citească. De două ori pe săptămână, lunea şi miercurea, după terminarea cursurilor la şcoală, cei 13 copii vin la programul School after school, beneficiind de o masă caldă, dar şi de două ore de activităţi şcolare, printr-un program intensiv de recuperare a acestora. „Din 2010, dorim să extindem acest proiect în judeţul Dolj. Vom încerca să implicăm cât mai mulţi elevi, dar şi dascăli. Fundaţia «Terre des hommes» desfăşoară activităţi în Republica Moldova, Albania, Kosovo, dar şi în alte 28 de state ale lumii, în care riscul de vulnerabilitate al copiilor este foarte mare. De acest proiect beneficiază în judeţul Dolj 55 de elevi care nu ştiau alfabetul sau să socotească“, a precizat Mihai Enache, manager de proiect.
Situaţia materială a copiilor din Mofleni care participă la School after school este extrem de precară, cei mai mulţi dintre ei locuiesc pe fosta rampă de gunoi a Craiovei, trăiesc fără curent electric şi nu au văzut niciodată un televizor.
Proiectul este finanţat de Fundaţia „Terre des hommes“, care a oferit în plus copiilor şansa de a merge într-o excursie, iar familiilor acestora – materiale de construcţie pentru refacerea locuinţelor, sobe pentru încălzit, controale medicale de specialitate, a facilitat obţinerea certificatelor de naştere pentru cei care nu au documente etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS