19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Săcelu, cercetat de poliţie pentru lovire

Primarul din Săcelu, cercetat de poliţie pentru lovire

Edilul-şef al comunei gorjene Săcelu, Ion Voica, a intrat în atenţia poliţiei cu un nou dosar penal în care este acuzat că l-ar fi lovit pe unul dintre angajaţii bazei de tratament din localitate. În acelaşi dosar este cercetat şi Nicolae Rotaru, administratorul Bazei de tratament Săcelu.

Primarul comunei gorjene Săcelu, Ion Voica, este cercetat de poliţie sub acuzaţia de lovire. Edilul a fost implicat miercuri, împreună cu viceprimarul localităţii, într-un incident petrecut în Baza de tratament Săcelu. Unul dintre angajaţii bazei, Ion Gheorghe, le-a relatat poliţiştilor că primarul l-a lovit, la puţin timp după ce a participat la o acţiune de debranşare a unităţii de la reţeaua de apă a comunei.
Interesant este că poliţia a fost chemată la faţa locului chiar de Ion Voica, acesta din urmă reclamând faptul că administratorul Bazei de tratament Săcelu, Nicolae Rotaru, fură apă, unitatea fiind branşată ilegal la reţeaua din zonă. Pentru a se lămuri în legătură cu cele întâmplate, Poliţia din Novaci a deschis un dosar penal în care acuzaţiile sunt de furt, în ceea ce îl priveşte pe Nicolae Rotaru, respectiv lovire, în privinţa primarului din localitate, Ion Voica.

Neagă cele petrecute

Scandalul din Baza de tratament Săcelu, care aparţine Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), a pornit de la o factură de 16.000 de lei pe care primăria localităţii o impută unităţii. Edilii, în frunte cu Ion Voica, au decis în urmă cu peste o săptămână să debranşeze  baza de la reţeaua de apă, însă administratorul Nicolae Rotaru a obţinut o ordonanţă preşedinţială de rebranşare, lucru pe care l-a şi pus în practică, folosind un executor judecătoresc: „Noi nu am fost informaţi la timp despre această ordonanţă, că ştim şi noi ce înseamnă şi am fi respectat-o. Am aflat târziu de ea. Când ne-am dus la bază să vedem dacă s-au branşat ilegal, înainte de a plăti factura, am găsit făcute branşamentele şi am sunat la poliţie şi am anunţat că Nicolae Rotaru fură apă. Poliţia era de faţă când a venit acel angajat care mă acuză că l-am lovit. Eu nu aveam cum să lovesc pe nimeni. Noi vrem să ne achite acea restanţă. Toţi cetăţenii comunei plătesc. O să le trimitem o notificare şi, dacă în cinci zile nu îşi achită factura, îi debranşăm din nou. Pot să facă săptămânal dosare penale“, a declarat primarul Ion Voica.

Scandalul nu se mai termină

Nicolae Rotaru, administratorul Bazei de tratament de la Săcelu, a declarat că este „la zi“ cu datoriile faţă de Primăria Săcelu şi a achitat chiar în plus pentru apă. Angajatul SNLO a menţionat că ordonanţa preşedinţială pe care a obţinut-o de la organele judecătoreşti s-a bazat pe documentele pe care le deţine: „Eu am fost debranşat abuziv şi mi s-a făcut o factură fictivă. Eu am plătit tot către primărie şi ceea ce s-a făcut a fost abuziv. În urmă cu ceva timp au spart lacătele şi m-au debranşat. Am anunţat poliţia, au făcut un dosar şi apoi, când am văzut că nu se rezolvă nimic, am depus actele la instanţă şi am obţinut această ordonanţă preşedinţială. Le-a fost comunicată celor de la primărie. A venit executorul şi s-a făcut un proces-verbal. Baza nu mai datorează nici un leu primăriei. Am dat şi în plus. Nu se poate ca o instituţie de stat să aibă o astfel de relaţie cu altă unitate a statului“, a menţionat Nicolae Rotaru, administratorul Bazei Săcelu.  

Acuzat de ucidere din culpă

Edilul Ion Voica (foto) a fost implicat în decembrie 2008 într-un grav accident rutier, în urma căruia o bătrână din Săcelu şi-a pierdut viaţa. Primarul a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei, dosarul fiind în prezent în rejudecare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII